Zadrani u Vukovar dopremili hranu, higijenske potrepštine i 33 tisuće kuna

U sklopu 23. humanitarne akcije Vukovaru ZaDar, u posjet Vukovaru pristigli su hodočasnici iz Zadra koje je u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara primila zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić. Ovom akcijom pomaže se prije svega obiteljima u Vukovaru koje žive u socijalno teškim uvjetima, a prikupljena pomoć u vidu hrane, higijenskih potrepština i novca predaje se Caritasu Vukovarskog dekanata.

Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar, Zadarska županija i Grad Zadar uz pomoć partnera O.Š. Šimuna Kožičića Benje i Prirodoslovno-grafičke škole Zadar te brojnih sponzora organiziraju humanitarnu akciju Vukovaru za dar za sve potrebite u gradu heroju. Ovo je 23. Humanitarna akcija kojoj se svake godine odazove veliki broj ljudi. U sklopu akcije sve škole u Zadarskoj županiji prikupile su namirnice i higijenske potrepštine koje će napuniti police Caritasa vukovarskog dekanata, a 1. prosinca na Narodnom trgu u Zadru održana je kulturno umjetnička manifestacija na kojoj su se prikupljale donacije i prilozi.

„Ovo je pravi primjer ljubavi koja dolazi od Boga i koja je na djelu. Osim što su Zadrani sa sobom donijeli vrijednu donaciju za najpotrebitije ovdje u Vukovaru, svojim dolaskom i pjesmom u vrijeme Božića potaknuli su nas da i mi promišljamo i da se više okrenemo prema onima kojima je to potrebno”, rekla je zamjenica Mujkić.

Prema riječima časne sestre Melhiore Biošić, predsjednice Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara Zadar, ove godine je prikupljeno oko 33.000 kuna novčane pomoći, a police Caritasa napunjene su s osnovnim životnim namirnicama i higijenskim potrepštinama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...