Ivan Santini svojim 12. golom odveo Anderlecht do pobjede

Nogometaši Club Bruggea i Anderlechta upisali su pobjede u susretima 23. kola belgijskog prvenstva, a među strijelce upisao se i hrvatski nogometaš Ivan Santini.

Brugge, kojeg vodi Ivan Leko, je na gostovanju porazio Oostende sa 2:1, a identičnim rezultatom je Anderlecht na svom terenu pobijedio Eupen.

Oostende je poveo već u 2. minuti golom Jordija Vanlerberghea i držao je prednost do 52. minute kada je izjednačio Hans Vanaken iz jedanaesterca. Dvanaest minuta kasnije gosti su dobili i drugi kazneni udarac, a realizirao ga je Wesley.

Karlo Letica, Matej Mitrović i Ivan Tomečak nisu nastupili za Brugge, baš kao niti Goran Milović za domaći sastav.

I Anderlecht je gubio na poluvremenu, a potom u nastavku okrenuo rezultat. Eupen je poveo golom Mamadoua Falle u 31. minuti, izjednačio je Yari Verschaeren u 51. minuti, a pobjedu domaćinu donio je hrvatski reprezentativac Ivan Santini golom u 65. minuti. Ivan Obradović je ubacio, a Santini glavom pogodio za vodstvo, a kasnije se pokazalo i za pobjedu.

Bio je to njegov 12. gol u prvenstvu ove sezone i trenutačno je četvrti strijelac belgijskog prvenstva. Na vrhu je napadač Genka Mbwana Samatta sa 16 golova.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...