velika tuga

Kolege se opraštaju od Ive: “Ovo je šok, nedavno smo se vidjeli”

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Velika tuga, jedna od najvećih, rekao je kazališni glumac Đorđe Kukuljica (45) nakon što je saznao da je kolega Ivo Gregurević preminuo u 67. godini.

– Prekrasan glumac. Jedan od najvećih. Prije nekoliko dana smo glumili zajedno, bilo je sve u redu – kaže Kukuljica.

Nakon predstave ‘Svaki tvoj rođendan’, javio se ožalošćeni Goran Grgić (53).

– Veliki šok za sve nas. Ne mogu vjerovati, radio sam s njim puno, bio je genijalan glumac. Na setu srdačan, dobre volje. Ma veliki  gubitak čovjeka i glumca – rekao je.

– Neka mu je laka ova hrvatska zemlja. Bio je veliki glumac i veliki čovjek – izjavila je Anja Šovagović Despot (55) te nastavila:

– Zadužio je kulturu. Prije nekoliko godina dobio je najgradu za najboljeg glumca koja se zove po mom ocu Fabijanu Šovagoviću. Tada sam bila najponosnija u životu – dodala je Ana.

Filmski redatelj Dalibor Matanić (43) kaže da je Ivo na snimanju filma ‘Kino Lika’ imao moždani udar, a već dva mjeseca nakon imao jedno od najluđih snimanja ikad.

– ‘Ćaću’ smo snimali 2011. i rekao si nema veze što nema ‘para’, bitno da se snima i napokon da mi netko nudi improvizaciju. Sjećam se da si se rasplakao kad sam ti rekao me podsjećaš na moga djeda. Ljudino velika i luda, sretan put – oprostio se Matanić.

Književnica Julijana Matanović (59) javno se zahvalila Gregureviću na svim ulogama.

– Prošla je godina bila bolna, zauvijek su otišli najveći. Nadala sam se da će 2019. biti sretnija! I odmah, na početku, napušta nas veliki, najveći Ivo Gregurević, dečko iz Donje Mahale. Hvala ti, dragi Ivo na svim ulogama, na danima koje si u bolnici proveo uz svog prijatelja Ivu – Ivandu, Magdaleninog oca. Nastavite vas dvojica i Gore razgovarati o filmovima, o Savi, o vašoj plovidbi gumenim čamcem od Zagreba do Orašja, tamo neke sedamdeset i osme… Počivaj u miru. Za nas ćeš živjeti dok mi živimo! – napisala je na društvenim mrežama.

Glumica Nataša Janjić (37) oprostila se uz fotografiju s Dana hrvatskog filma u Orašju gdje su pozirali s kolegicom Sandrom Lončarić (44).

– Počivaj u miru dragi Ivo – kratko je napisao Jan Kerekeš (31), pišu 24sata.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar