Ne spremajte toplu odjeću i kišobrane; Snijeg i kiša do kraja tjedna, pogledajte gdje će najviše padati

Tijekom jutra će vrijeme uglavnom biti oblačno s povremenim oborinama: snijegom u kopnenim predjelima, a kišom na Jadranu. Osim toga, uz obalu će i dalje biti vjetrovito. Na sjevernom dijelu će puhati umjerena i jaka bura, a južnije će puhati pojačan istočnjak i jugo.

U nastavku dana će u središnjoj Hrvatskoj biti oblačno s povremenim snijegom. Jedino će na krajnjem sjeveru ostati uglavnom suho. Uz slab vjetar, temperatura će iznositi oko nula stupnjeva.

I u Slavoniji se vrijeme tijekom dana neće mijenjati. Bit će oblačno sa snijegom, kojeg će ponegdje biti i više od 10 centimetara. Temperatura će i ondje biti oko nule.

U gorju će vrijeme biti kao i u ostatku kopnenih predjela. Dakle, oblačno sa snijegom kojeg će najviše biti u Lici. Na sjevernom Jadranu će oborina biti nešto manje, ali i ondje je krajem dana moguća koja pahulja snijega. Bit će vjetrovito uz umjerenu, jaku, na udare i olujnu buru. Temperatura u gorju će uglavnom biti ispod nule, dok će na moru biti između četiri i sedam stupnjeva.

U Dalmaciji će drugi dio dana obilježiti kiša ili pljuskovi. Bit će vjetrovito, sjevernije uz buru, a drugdje će puhati istočnjak ili jugo. Temperatura će pratiti vjetar tako da će sjevernije temperatura iznositi od šest do osam stupnjeva, a na jugu će biti oko 10 stupnjeva.

Idućih dana će u kopnenoj Hrvatskoj biti oblačno s povremenim snijegom, ali u četvrtak može biti i kiše koja se ledi na tlu. Dojam hladnoće će krajem tjedna pojačavati vjetar sa sjevera.

Na moru će isto tako biti uglavnom oblačno s povremenom kišom. Uz obalu sjevernog Jadrana će i u ostatku tjedna biti bure, a na jugu Dalmacije južine, donosi dnevnik.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...