susjedi su šokirani tragedijom

Neutješna majka 44-godišnjaka koji je preminuo nakon sukoba na kolodvoru: “Moj sin je pošao na onaj svijet”

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Ja znam samo da je moj sin dobio u glavu i pošao na onaj svijet, rekla je za 24sata Anđelka Tičić (73), potresena majka Marina Tičića (44).

Njega je udario 17-godišnjak na autobusnom kolodvoru u Zadru, oko 13.30 sati u četvrtak. Vozilom Hitne pomoći prevezli su ga u zadarsku Opću bolnicu, gdje se na Jedinici intenzivnog liječenja četiri dana borio za život. Umro je u noći na ponedjeljak. To nam je potvrdio dr. Edi Karuc iz zadarske Opće bolnice.

 Smrtno se ozlijedio u padu 

– Pacijent je, nažalost, umro u ponedjeljak u 2.15 sati, od ozljeda zadobivenih nekoliko dana prije – kazao je dr. Karuc ne ulazeći u detalje. Udarac je Marin dobio u glavu, no policija je opovrgnula navode da se radi o bokseru, kako se ranije nagađalo. Navodno je dobio udarac šakom u glavu te se smrtno ozlijedio u nezgodnom padu na betonske ploče kolodvora.

– Ja sam radila taj dan i čula sam Hitnu, no pomislila sam da je nekome pozlilo jer nije bilo nikakve naznake sukoba, ništa se nije čulo – rekla nam je djelatnica kafića. Muškarac i maloljetnik susreli su se na autobusnom kolodvoru u Ulici Ante Starčevića blizu perona s kojeg vozi autobus u zadarsko zaleđe, gdje mladi napadač živi.

Sukobili se zbog novca? 

Marino Tičić, koji je radio u tvornici za preradu ribe, preko autobusnog kolodvora kratio je put do kuće. Neki kažu da se srednjoškolac smijao, a muškarac je pomislio da se smije njemu, i da je zato došlo do sukoba.

Kažu i da je sukob počeo dan ranije, tako da je stariji muškarac udario šamar mlađemu i zaprijetio mu ubojstvom, a ovaj ga dan kasnije dočekao i udario u glavu, nakon čega je Tičić umro četiri dana kasnije.

Maloljetnik na svom Facebook profilu ima slike naoružanih ljudi odjevenih u crno, ljubitelj je oružja i svira gitaru. U školi koju pohađa kažu da ništa nije upućivalo na ovakvu tragediju koja je uništila dva života.

– Velika je to nesreća. Nemamo još službenih informacija od policije. Iz socijalne službe su nam jutros javili što se dogodilo. Školska je dužnost, nakon što dobijemo službeni izvještaj, u roku 60 dana sazvati nastavničko vijeće, koje se sastane te donese zaključak i preporuku ravnatelju za daljnje postupanje. Što se našeg učenika tiče, nije bio agresivan, bio je prosječan učenik i ponašao se normalno – kazao nam je ravnatelj škole u koju polazi mladić.

Mladića su pritvorili 

Policija ga je prijavila za osobito teško ozljeđivanje te su ga priveli pritvorskom nadzorniku, a nakon toga i sucu istrage, koji ga je pritvorio do mjesec dana. Hoće li doći do promjene kaznene prijave nakon smrti ozlijeđenog, odlučit će Državno odvjetništvo. Susjedi preminulog muškarca šokirani su tragedijom. O njemu imaju samo riječi hvale. Kažu da je bio divan čovjek. Nije bio oženjen niti je imao djecu.

– Svako jutro je ustajao u šest, kuhao kavu i odlazio u dućan, obavio kupnju i vratio se u stan da majka ima sve što joj treba. Tek tad bi otišao na posao. Nije nikamo izlazio nego na posao i s posla. Znali smo se često šaliti, a znao bi svraćati do mene ljeti, kad bi majka odlazila na Pag. Zaista jedna krasna familija. Strašno što im se dogodilo – kazala nam je susjeda Mileva Živković (86), pišu 24sata.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar