Pupić-Bakrač o uređenju uvale Bregdetti: “Narušiti će se vizura i kontura, napraviti gužva i kaos, umanjiti vrijednost okolnih nekretnina”

U Gradskoj vijećnici 17.01.2019 godine održana je javna rasprava za Urbanistički plan uređenje dijela uvale Bregdetti. Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije Marko Pupić-Bakrač priopćenjem se očitovao na ovu temu:

“Cijeli Arbanasi su zona niske gradnje gdje je dozvoljena visina vijenca 7 metara ( u jednom manjem dijelu 9 metara ). U uvali Bregdetti prvi red do mora raditi će se zgrade visine vijenca 12 metara u kojima će obitavati 1800 stanovnika!? Kako je moguće da zgrade prvi red do mora budu najviše umjesto najniže u naselju !?  Osim toga taj dio Arbanasa ne posjeduje potrebnu infrastrukturu za tolike zgrade sa tolikom brojem ljudi. Narušiti će se vizura i kontura, napraviti gužva i kaos, umanjiti vrijednost okolnih nekretnina. Budući Gradska uprava štiti interese investitora (Zdenka Zrilića) na štetu stanovnika Arbanasa sukladno vašim ovlastima molim vas da sazovete zbor mještana kako bi se stanovnici M.O Arbanasi mogli očitovati o UPU dijela uvale Bregdetti te Gradskoj upravi uputiti mišljenje o istom.”

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije, Marko Pupić-Bakrač

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...