AccuWeather objavio prognozu za proljeće, dobre vijesti za Jadran, loše za Europu

Najpoznatiji svjetski meteorološki servis AccuWeather objavio je danas prognozu za proljeće za cijelu Europu.

“Svi koji žele pobjeći od zimske hladnoće morat će se uputiti na područje zapadne Europe, gdje će tijekom gotovo cijelog proljeća prevladavati umjerene temperature. Loše vijesti stižu za stanovnike britanskog otočja i Skandinavije te dijelova sjeverne Europe, gdje će proljeće obilježiti obilje kiše”, piše meteorolog AccuWeathera Eric Leister.

“Na području središnje Europe očekuje se izmjenjivanje razdoblja prodora hladnog zraka i razdoblja dugotrajne suše. Istočna Europa najdulje će čekati na dolazak proljetnih temperatura budući da će se hladan zrak zadržati nad tim područjima u prvom dijelu proljeća. Moglo bi biti i snijega.

Ako planirate otići na odmor najbolja opcija su Španjolska, Portugal i jug Francuske, gdje se očekuju iznadprosječno visoke temperature i sušnije vrijeme od prosjeka”, dodaje Leister.

Što se tiče Hrvatske, čini se da nas očekuje proljeće s manje oborina od prosjeka, barem na Jadranu. Ipak, sudeći prema prognozi AccuWeathera, Slavonija i dijelovi središnje Hrvatske trebaju se pripremiti na učestale oluje, prenosi Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...