porazno

Iza Vukovara, Požege, Siska; Zadarska županija na 18. mjestu po povlačenju EU novca

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Prema podacima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Dubrovačko-neretvanska županija najuspješnija je po visini ugovorenih sredstva iz fondova Europske unije, a slijede je Ličko-senjska i Vukovarsko-srijemska županija.

Iz ministarstva ističu da se podaci za sva tri operativna programa (Operativni program konkurentnost i kohezija, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali i Program ruralnog razvoja) odnose na razdoblje od početka financijske perspektive do zaključno s 31.1.2019. godine.

Pohvalili su se da sve slavonske županije bilježe porast zahvaljujući Projektu Slavonija, Baranja i Srijem te mjerama iz Programa ruralnog razvoja, što je, kažu, i očekivano s obzirom na strukturu gospodarstva u tim županijama. Porast ugovaranja projekata u slavonskim županijama očekuju i u ovoj godini, a na razini cijele države očekuju ugovorenost od 85% cjelokupnog financijskog iznosa od 10,7 milijardi eura.

Dubrovačko-neretvanska županija je zasjela na prvo mjesto s najviše EU projekata po glavi stanovnika (36.636,88 kn), zatim Ličko-senjska (19.587,61kn), Vukovarsko-srijemska županija (14.883,69 kn) te slijede ostale slavonske županije Požeško-slavonska (14.047,88kn), Brodsko-posavska (13.556,55kn) te Virovitičko-podravska županija (13.437,56kn). Zadarska je županija na poraznom 18. od 21. mjesta.

U mandatu ove Vlade, priopćili su iz Ministarstva, zabilježen je značajan rast ugovaranja projekata sufinanciranih iz fondova Europske unije.

“Ugovorena sredstva porasla su s 985 milijuna eura s kraja listopada 2016. godine na 6,75 milijarde eura, što je rast od 585%”, stoji u priopćenju Ministarstva regionalnog razvoja i Europskih fondova, prenosi N1.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar