Doris Pinčić Rogoznica otkrila je neke svoje tajne iz spavaće sobe

Redakcija super1.net.hr pitala je naše poznate dame čime se uspavljuju, na čemu spavaju i bez čega ne mogu zaspati.

Mezzosopranistica Sandra Bagarić te radijska i televizijska voditeljica Doris Pinčić Rogoznica vrlo su zaposlene žene koje jedva čekaju – da nakon cijelog dana – dođu kući svojim najmilijima. Ponekad im je, kažu, najbolja stvar u danu onaj trenutak kada napokon legnu na počinak. Naravno da smo im se željele uvući u spavaću sobu i saznati što rade kada se napokon mogu opustiti.

DORIS PINČIĆ ROGOZNICA, RADIJSKA I TELEVIZIJSKA VODITELJICA

Djeca u krevetu

Ritual spavanja, što je to? S dvoje male djece to je gotovo nemoguće. Naša Gita je navršila osam mjeseci, a Donat ima pet godina i mogu samo reći da nam je prilična gužva u krevetu. Noći su nam posebno uzbudljive. Gita se budi svaka četiri sata, Donat iz svog krevetića prebacuje u naš bračni. Pokušala sam uvesti tu nekog reda, ali, eto, i dalje djeca najčešće spavaju kod nas.

Zaspati je lako

Nikada nisam imala problema sa spavanjem. Valjda zato što imam niski tlak. Osim toga, od roditelja sam naslijedila i to da vrlo rano liježem i vrlo rano se budim. Dok nisam imala Gitu i Donata budila sam se u 6 sati ujutro bez alarma, a sada su mi djeca “budilice” pa sam na nogama već u 5.30.

Bračna postelja

Imam veliki bračni krevet za koji smo baš nedavno kupili tvrdi madrac. S obzirom na to da nas je četvero u krevetu važna mi je udobnost. Nema mi ništa ljepše od dojenja Gite u krevetu. Jako pazim da posteljina uvijek bude svježa pa je počesto mijenjam, i do tri puta tjedno.

SANDRA BAGARIĆ, MEZZOSOPRANISTICA

Odlazak na spavanje

Totalno sam dosadna. Uvijek idem spavati prije ponoći. Točnije, u 23 sata. Jedino ako imam neku predstavu, onda mi se zna poremetiti ovaj moj ritual do kojeg jako držim. Za razliku od supruga koji ide vrlo kasno spavati, ja poslije ponoći jednostavno ne funkcioniram. Zato je jutro moje vrijeme. Ustajem u 6 sati, pijem kavu, dečkima spremam tost i čaj za doručak prije odlaska u školu.

Tajne iz spavaće sobe

Kako vrijeme prolazi, krevet mi postaje sve nekako važniji. Obožavam čitati prije spavanja ušuškana u mirisnu posteljinu, volim piti kavu u krevetu, a ni doručak ondje mi ne bi bio mrzak. Možda ovo potakne mog supruga da me jedno jutro ugodno iznenadi. Osim toga, vrlo sam slaba na jastuke. Imam ih puno previše: od malih i velikih, šarenih, svilenih, baršunastih. Toliko ih je pobacano po krevetu da se ja često ondje ni ne vidim.

Rituali prije spavanja

Idealni uvjeti za mene su zatamnjena soba teškim dekor-zavjesama i zvučno izolirana, bez televizora. Sviđaju mi se svi rituali povezani s odlaskom na spavanje. Obožavam onaj trenutak kada se povučem u svoj svijet intime, napravim mirisnu kupku i odjenem pidžamu od frotira.

Usnuti je lako

S obzirom na svoj vrlo gust dnevni ritam, nemam problema sa spavanjem. Jednostavno čim legnem i zaspim. Volim spavati na tvrdom madracu, okružena jastucima svih oblika i veličina. Kako sam vrlo osjetljiva na higijenu kreveta, posteljinu obavezno mijenjam jednom tjedno. Baš smo suprug i ja neki dan pričali da bismo trebali kupiti i novi madrac. Na ovome, naime, spavamo već sedam godina i mislim da je došlo vrijeme da ga zamijenimo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...