Lovcu vraćeni psi koje je brutalno mlatio kod Obrovca: “Nisu pronađene rane ni ožiljci”

Veterinarska inspekcija vratila je pse lovcu iz Muća koji ih je premlatio i čija se snimka u studenom prošle godine proširila Hrvatskom.

Podsjetimo, tada se Facebookom proširila snimka iz Obrovca koja je započela izvlačenjem pasa iz prtljažnika, a muškarac u maslinastom odijelu psovao je Boga i urlao: “Krepajte!”

U nekoliko minuta uznemirujućeg videa, muškarac je tukao i cipelario psa, psovao na njega, izudarao ga vratima i gađao različitim predmetima.

Veterinari: Na psima nisu pronađene rane ni ožiljci

“Nakon podnošenja kaznene prijave i kaznenog postupka po podnesenoj prijavi Općinsko državno odvjetništvo nije zahtijevalo da se psi dalje zadržavaju za potrebe vođenja kaznenog postupka, niti je zahtijevalo trajno oduzimanje navedenih pasa, te su psi vraćeni posjedniku. U skloništu su psi pregledani i na njima nisu uočeni klinički znakovi i dokazi koji bi upućivali na zlostavljanje. Protiv posjednika je temeljem navedene snimke podignuta kaznena prijava zbog kaznenog djela (čl. 205. stavak 1. Kaznenog zakona) zbog nanošenja nepotrebne boli, te izlaganja nepotrebnim patnjama u listopadu 2016. godine na području južnog Velebita”, rečeno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Veterinari su obavili nadzor 22. studenog prošle godine nakon prijave udruga za zaštitu životinja.

“Na psima nisu pronađeni tragovi dokaza koji bi upućivali na zlostavljanje pasa u smislu ranjavanja ili ožiljaka. U postupku je utvrđeno da je predmetna snimka koja se odnosila na zlostavljanje pasa snimljena dvije godine ranije. Utvrđeno je i da vlasnika životinja prije navedenog događaja, a niti nakon tog događaja, policija i druga nadležna tijela nisu evidentirali kao zlostavljača”, rekli su u veterinarskoj inspekciji.

Muškarac sa snimke bio je član Lovačkog društva Muć. Nakon ovog incidenta isključen je iz društva, piše Index.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...