Ministrica Murganić tvrdi da majka nije sposobna brinuti o djeci: “Želimo ih smjestiti u udomiteljsku obitelj”

Ministrica Nada Murganić upitana je što će biti s djecom kada izađu iz bolnice. Odgovorila je da je Ministarstvo spremno reagirati.

‘Mi smo spremni da se djeca smjeste svi zajedno u udomiteljsku obitelj, ovisno kako će koja izlaziti iz bolnice. Sada im treba dobra njega i dobra skrb i ne samo fizički oporavak od bolesti, nego i psihološka i psihijatrijska pomoć’.

U četvrtak je ministrica razgovarala i s majkom.

‘Majka uglavnom ne zna zašto se to dogodilo. Nije previše niti kritična prema toj situaciji. Po njezinom, dosad je bilo sve u redu. Ne mogu reći, majka sigurno ima topli odnos s djecom kao i svaka majka, ali ona nema kompetencije da, pogotovo sada u ovako teškoj i traumatiziranoj, situaciji preuzme njegu i brigu o djetetu. A o tome, hoće li ona i dalje imati skrb i roditeljsko pravo nad svojom djecom, o tome ne odlučuje centar, nego daje procjene, a zajedno sa svim drugim stručnjacima će odlučiti sud’, rekla je Murganić, prenosi Tportal.

Osjeća li odgovornost, s obzirom na sve slučajeve koji su se zaredali proteklih mjeseci?

‘Izuzetno se osjećam odgovornom. Sve što radim, i kako sam postupila u ovom slučaju, mislim da se zaista ponašam odgovorno. I u vremenu od kada sam preuzela Ministarstvo činim sve da se Ministarstvo osnaži’.

Po pitanju političke odgovornosti, odgovorila je da to svi redom traže, ne samo prema njoj, nego i prema drugim ministrima. ‘To je dio politike. Ova velika kritičnost od svih koji su govorili o političkoj odgovornosti, nisu bili toliko kritični kada su oni sudjelovali u dužnostima i to baš u ovom Ministarstvu’.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...