U Zadar stiže hit predstava “Kako je počeo rat na mom otoku”

U srijedu 20. ožujka stiže hit predstava “Kako je počeo rat na mom otoku” nastala u kopodukciji GDK Gavella i HNK u Šibeniku.

Režiju potpisuje Dražen Ferenčina.

Početak predstave je u 20 sati.

Igraju: Boris Svrtan, Janko Rakoš, Jakov Bilić , Nenad Cvetko , Franka Klarić…

Film Vinka Brešana, nastao 1996. po scenariju Ive i Vinka Brešana, svojevrsna je prekretnica u hrvatskom filmu 90-ih. Spojivši rat, odnosno njegov početak, kao temu sa žanrom komedije, Otok je uspio progovoriti o onome što smo tada proživljavali na humorističan način, prikupivši nevjerojatnih 342 tisuće gledatelja. Redovi ispred kina i natpisi Rasprodano na blagajnama vjerojatna su posljedica činjenice da je ovaj film komunicirao i nasmijavao, analizirao i ironizirao, propustivši olakšavajući smijeh u nataloženu tamu. I pogled unatrag, više od 20 godina nakon kino-premijere, smješta ovaj rad među ponajbolja, najvitalnija ostvarenja naše kinematografije zahvaljujući dinamično skrojenoj fabuli, živim glumačkim likovima s kojima se možemo poistovjetiti i dijalozima koji su nam se uspjeli upisati u kolektivnu memoriju

Otok je ponovo oživio i u kazalištu. Ova, u osnovi intimna priča, utkana u turbulentne društvene okolnosti jednog razdoblja koje nas je bez sumnje odredilo, ima nam zacijelo što i danas za reći!

Prema kritičarima ovaj kazališni naslov je „ dosljedan nasljednik filmske verzije“!

Ulaznice su od danas u prodaji na sustavu Croatia Tickets, a od petka 15. ožujka na blagajni HNK Zadar radnim danom od 11-13 sati i od 18-20 sati , subotom od 11-13 sati.

Cijena ulaznice iznosi 80 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...