O “crvenom moru” u Diklu obaviještena Inspekcija za zaštitu okoliša; MO Diklo: “Građevinari vodu i zemlju deponiraju u more”

Šečući uz more jučer u poslijepodnevnim satima, zapanjeni čitatelj naišao je na prizor koji je ovjekovječio fotoaparatom i obratio se na adresu naše redakcije.

More kod Manga u Diklu nalikovalo je na sve samo ne kristalno bistro Jadransko more.

Crveno smeđa vodena površina ne ulijeva povjerenje u ekološku sigurnost za kupače koji će za samo mjesec dana ovdje uživati u ljetnim radostima.

Što se događa upitali smo Martinu Matešić, predsjednicu Mjesnog odbora Diklo.

– Mještani su me već u dva navrata obavijestili o ovom problemu. Odmah smo kontaktirali nadležne službe i došli do odgovora. U blizini su iskopi na temeljima nove zgrade te su građevinari deponirali zemlju i vodu u more. Jučer su službe napravile zapisnik i o svemu obavijestile Inspekciju za zaštitu okoliša. Uspjelo se iznaći rješenje pa će se voda prespojiti na kanalizaciju.

 


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...