Privlačani ogorčeni zbog betonskog zida na plaži: “To je izgradio bogati Mađar blizak sa svima na vlasti”, načelnik: “Čekamo očitovanje nadležnog tijela”

“Otima se plaža Vruljica u Privlaci u naselju Skoblari ! Radi se o ogromnoj prekrasnoj pješčanoj plaži u Privlaci  koja se sa sjevernim krajem dira sa Virskim mostom. Ljudi su poludjeli ! Kažu da će tužiti sve od općinskih čelnika do onih koji su gradili i inspektora koji su na upozorenja zatvarali oči. Ovo je gradnja ne samo u zaštićenom obalnom pojasu i na pomorskom dobru nego već i u moru”, kažu nam ogorčeni Privlačani nakon što je u kratkom roku na plaži niknuo visoki betonski zid, podignut na morskoj crti.

“Tamo je kvadrat građevinskog zemljišta od 300 eura prvi red uz more. Oni iza redovi bez problema postignu cijenu od bar 200 eura po kvadratu. Kuće, bolje rečeno vile, se tamo prodaju i po 2 milijuna eura. To je takva lokacija. Oni koji to kupe smanjuju plažu na mjeru da familije sa djecom i turisti im ne mogu doći stavit ručnike ispod njihovih vrtova i bazena”, priča nam čitatelj, dodajući da je ovaj zid je napravio jako bogati  Mađar koji kupuje terene i gradi vile pa ih prodaje, a koji je, dodaje, blizak sa svima na vlasti.

O slučaju plaže Vruljica očitovao se i načelnik Općine i predsjednik Turističke zajednice, Gašpar Begonja, koji kaže kako je sve počelo prošle godine.

“Prošle godine u postupku iskolčenja investitor je dobio usmeno upozorenje od strane općinskog komunalnog redara koji je nepravilnosti uočio tijekom svoje redovne kontrole , te je isti te kolce tada i uklonio. Redovnom kontrolom 19.travnja ove godine , komunalni redar utvrdio je postojanje zida na istoj lokaciji za koju je prošle godine izdao upozorenje. U skladu sa zakonskim ovlastima Općina Privlaka izvijestila je službenim dopisom lučku kapetaniju Zadar, točnije građevinsko hidografskog inspektora Nedjeljka Sjauša. U ovom trenutku čekamo očitovanje nadležnog tijela te ćemo Vas o istome i obavijestiti”, rekao je Begonja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...