Sedam problema s Instagramom i kako ih riješiti

Iako je iz platforme za dijeljenje fotografija izrastao u društvenu mrežu, Instagram i dalje ne nudi sve alate koji bi nam bili praktični i korisni. Evo kako ćete nadomjestiti neke od njih.

Postavite više poveznica u vaš opis
Instagram ima strogu politiku protiv poveznica. U tekst koji vas opisuje drugim korisnicima možete staviti samo jednu, a one koje postavite u opise fotografija neće biti moguće kliknuti. Nezgodno, zar ne? Srećom, postoji zaobilazno rješenje: Lnk.Bio.

Nakon što postavite korisnički profil na ovom servisu možete dodati poveznica koliko god vas je volja i napraviti zajednički URL za njih. Potom tu adresu možete zalijepiti u vaš bio na Instagramu. Kad god netko klikne na nju, bit će preusmjeren na vaš popis na Lnk.Bio. Možete također dodavati slike i opise pojedinih unosa ako ih želite povezati uz određenu objavu.

Dijelite objave drugih korisnika na vašem feedu
Za razliku od Facebooka i Twittera, Instagram nema mogućnost dijeljenja objava. No, i za to postoji aplikacija i zove se Repost (Android | iOS). Sve što trebate napraviti je kopirati poveznicu na objavu, tako što ćete kucnuti na izbornik s tri točkice pored nje, i zalijepiti ju u aplikaciju. Tako je moguće dijeliti i opise te video zapise. Pri prijenosu će na vaš sadržaj zalijepiti vodeni žig, ali možete ga ukloniti ili premjestiti.

Preuzimajte fotografije ili videozapise s Instagrama
Kako biste preuzeli fotografiju ili video koji vam se sviđa s Instagrama, isprobajte web aplikaciju DownloadGram. Nudi jednostavno korisničko sučelje u kojem samo trebate zalijepiti poveznicu na sadržaj koji vas zanima i kliknuti na dugme za preuzimanje.

Uredite izgled opisa fotografije
Kako biste bolje prelomili tekst opisa fotografije, trebate upotrijebiti nevidljivi prazan simbol namijenjen pisanju Brailleovom abecedom. U tome će vam pomoći aplikacije kao što je Insta-Space (Android | iOS | web), koja će automatski formatirati tekst kojeg ste unijeli u nju i kojeg potom možete prebaciti na Instagram.

Postavljajte sadržaj na Instagram s vašeg računala
Glavna Instagramova aplikacija za web još ne nudi mogućnost izravnog postavljanja sadržaja sa stolnog računala. Ali, zato tu mogućnost nudi njeno progresivno web izdanje, koje možete upogoniti ako preuzmete web preglednik Vivaldiu kojem je moguće postaviti izdanja web odredišta za mobitele na posebnu traku. Stavite li Instagram među njih, pokrenut ćete progresivno web izdanje.

Kako bi ste to postigli, otvorite Vivaldi, kliknite na sličicu plusa (+) na lijevom rubu i otvorite Instagram.com.

Smanjite potrošnju podataka i energije
Poput drugih aplikacija u Facebookovom vlasništvu, Instagram je poveće opterećenje za bateriju vašeg smartfona i mobilni internet. Rješenje? Prijeđite na Instagram Lite, smanjenu verziju aplikacije koja ipak i dalje nudi većinu značajki koje trebate.

Šaljite poruke na stolnom računalu
Razmjenu poruka na Instagramu putem računala omogućit će vam besplatna i jednostavna aplikacija IG:dm, pomoću koje možete slati i primati poruke, pokretati nove razgovore, slati fotografije i video… Dostupna je za Mac, Windows i Linux, javlja tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...