“Zadar je liti užas”, “Ovdje i Hrvatice dobiju po p….”, Srpkinja na pitanje o sigurnosti dobila odgovore koji nam ne idu u prilog

Zategnuti politički odnosi između Hrvatske i Srbije uglavnom ne utječu na turističke rezultate. Prema pokazateljima sustava eVisitor tijekom prvih sedam mjeseci lanjske godine zabilježeno je 97.487 dolazaka te 599.035 noćenja s tržišta Srbije. U usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem, riječ je o porastu od 12 posto.

No, individualci se još uvijek pribojavaju kakva će ih atmosfera dočekati.

– Ćao ljudi! Sestra i prijateljica planiraju ljetovanje u Zadru i to negdje oko prvog kolovoza, i zanimaju ih najiskreniji savjeti. Međutim iskustva su stvarno individualna i ne znaš više što je pouzdana informacija. Sve što čujemo je da su Split i Zadar najmanje pitomi kada je u pitanju srpsko-hrvatska netrpeljivost. I mislim se, najbolje mi je da pitam vas, zanima me mogu li dvije djevojke iz Srbije zaista očekivati neke neugodnosti tamo ili ne, i generalno koja je realna slika? Hvala unaprijed!, napisala je na Redittu jedna turistkinja iz susjedne nam zemlje i time otkrila kakva nas reputacija tamo prati.

Odgovorila joj je ovdje i jedna naša sugrađanska, koja kaže:

– Ovo je u biti prežalosno, ali slažem se. Iskreno, pazite se što se tiče noćnog života – realno svugdi se događaju užasne stvari, ali Zadar i ostali turistički gradovi liti su blagi užas. Iz Zadra sam, čisto ako koga zanima, ha,ha.

Drugi zaključuje kako u Istri nema problema, na sjeveru Hrvatske pogotovo, a najizglednije da ćete naići “na grupu budala”, ipak je u Zadru.

– Da se ne zavaravamo. Pogledaj oko sebe u svom gradu, kako bi prošle dvije cure iz Hrvatske. Ljudi bi ih zamijetili i vjerojatno prihvatili kao nešto normalno. Kod vas , kao i kod nas postoji grupa budala koje bi vjerojatno napravile neke neugodnosti, u Istri manje,a u Zadru vjerojatno više, a u Međimurju vjerojatno ništa. Dakle slična situacija kao i kod vas, možda malo bolja zbog velikog broja turista. Ja im kažem dobro došle.

Jedan je korisnik bio sarkastičan i osvrnuo se na slučaj Daruvarca, što nije zanemarivo kada govorimo općenito o porastu nasilja u našem gradu.

– U Zadru i hrvatice dobiju po P.. Neki tip iz Daruvara mlati sve što se kesi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...