evo kako vijest komentiraju srbi, bosanci i slovenci

Vijest o zastavi Juge odjeknula regijom, Slovenci: “A što je Hrvatima bilo tako teško u Jugoslaviji?”

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Vijest Antene Zadar da su na najvišem vrhu Velebita, Vaganskom vrhu, Slovenski turisti izvjesili zastavu bivše Jugoslavije, odjeknula je u cijelog regiji.

Nisu je prenijeli samo nacionalni, već i relevantni mediji iz susjedne nam Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije.

Nekad nas je ova petokraka ujedinjavala u istoj državi, danas nas razdvaja u ideološkim stajalištima.

Vidljivo je to i po komentarima čitatelja. Bosance je, baš kao i Hrvate, ovaj čin razljutio.

Ispod članka na Dnevnik.ba portalu, tako stoje komentari: “Što mu je nisu u guzicu nabili pa nek se vihori na njoj”, piše jedan, a drugi se nadovezuje “Pa to je čista provokacija, zašto ga nisu uhapsili i u zatvor s njim. I da plati drastičnu kaznu radi vrjeđanja Hrvatske i Hrvata u cjelini”.

Srbima je ovaj čin, barem sudeći prema komentarima, simpatičan i Hrvati “pretjeruju” zbog reakcije.

Ispod članka na Telegraf.rs stoji “Svaka čast Slovenci, ta je zastava i petokraka mlatila fašiste i domaće izdajnike, ustaše se bune za zastavu a s kojim su zastavom etnički čistilu nehrvate iz zemlje i bili uz fašiste. Vječno u mojoj dusi SFRJ i najljepša zastava na kugli”.

Drugi kaže: “Pre par dana, za 1 maj ovde u Izoli je bila zastava sa petokrakom, a mnogi ljudi su nosili majce sa oznakom Yu. Dobro se ne zaboravlja”.

Možda je najinteresantnije pogledati kako su ovi vijset doživjeli sami Slovenci.

Članak je, među ostalima, prenio 24.ur.com., a ispod njega se pojavilo pregršt komentara čitatelja. Uglavnom ne pretjerano blagonaklonih.

Prvi se čitatelj pita što je to Hrvatima bilo loše u Jugoslaviji, dok drugi konstatira kako mentalitetom ne pripadamo Europi.

“Vsakič posebi, ko grem na Triglav, opravim malo potrebu na spomeniku ustaškega duhovnega voditelja. In v cem je Hrvatom bilo tako hudega v casu jugoslavije”

“Saj hrvati zgodovinsko gledano in mentalno tudi sodijo skupaj z Srbi in ostalimi balkanci! Slovenija je od nekdaj sodila v srednjo Evropo saj smo bili stoletja pod Avstrijci, dočim so bili hrvati pod Madžari! hrvati so itak najbolj pokvarjeni in najbolj genocidni balkanci!”

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar