Razgovarali smo s herojem koji je spasio 4-godišnju djevojčicu: “Vjetar ju je nosio 2 metra u sekundi”

U ponedjeljak u Diklu umalo je izbjegnuta tragedija. Djevojčicu koja je bezbrižno uživala u morskim radostima vjetar i morske struje umalo su otpuhale prema kanalu dok je ležala na madracu na napuhavanje.

Na svu sreću, u blizini se našao jedan vatrogasac koji je pravovremeno reagirao i spriječio crni scenarij.

Došli smo do njega. Njegovo ime je Marino Vuković i bez sumnje je zaslužio titulu heroja plaže ovoga ljeta.

– Bio sam pred kućom. Čuo sam vriskove i urlike s plaže, bacio sam pogled i vidio ljude u panici. Pokušavali su dozvati pomoć. Jak vjetar nosio je djevojčicu na despacitu. Jedan je dečko krenuo plivati prema njoj, ali toliko je puhalo da nije imao šanse, kaže nam Marino koji je shvativši što se događa brzo dotrčao do plaže i u nekoliko presudnih sekundi odlučio kako reagirati.

– Osvrnuo sam se lijevo, desno, pogledom tražio ima li kakav brod, bilo što s čim mogu krenuti do nje. Kod susjeda sam tada vidio kaić i brzo u odjeći ušao u more. Srećom, bila su tu vesla pa sam mogao krenuti odmah, priča nam hrabri vatrogasac koji kroz ovu priču poručuje kako luftići, posebice despacita, nisu nimalo bezazleni rekviziti na moru.

– Po mojoj procjeni vjetar i struje djevojčice na labudu nosile su 2 metra u sekundi. Kada sam došao do nje bila je već 250 metara udaljena od obale. Jecala je od straha, no kako osobno radim u operativnoj službi, primijenio sam metode za smirivanje koje koristimo i kada nas ljudi uplašeni zovu zbog požara i slično, priča nam Marino koji je ne samo uspio smiriti, već i ono najvažnije – spasiti i sigurno dovesti do roditelja četverogodišnju djevojčicu iz Slovenije koja je za cijeli život dobila svoga junaka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...