razriješen dužnosti

Svetko Ćustić maknut s mjesta direktora, Nadzorni odbor: “Uvjereni smo da su razlozi zbog kojih je odbijena licenca bili savladivi”

Ilustracija nepovezana s događajem
Tamni način

Svetko Ćustić više nije direktor NK Zadra.

Nadzorni odbor Nogometnog kluba Zadar s.d.d. je na sjednici održanoj 3. srpnja 2019. donio odluku o opozivu Svetka Ćustića s mjesta direktora kluba.

Odluka je donesena s ciljem postizanja iskoraka u organizaciji poslovanja kluba.

Nažalost, unatoč opetovanim upozorenjima od strane Nadzornog odbora nije došlo do traženih poboljšanja.

U prethodnom razdoblju učinjen je niz propusta i radnji kojima je nanesena šteta klubu, stoji u dopisu, a ogledaju se kroz nepravilnosti u knjiženjima dokumentacije za 2018., propustima u postupku ishođenja licence Nogometnog kluba Zadar za II HNL, nepostupanju i neizvršavanju obveza koje nalaže Zakon o sportu.

– Uvjereni smo da su razlozi zbog kojih je odbijena licenca za II HNL bili savladivi. Ne radi se isključivo o infrastrukturi, već su zabilježeni propusti u kriterijima administracije i stručnog propusti u pravnim i financijskim kriterijima, a koji su slučaju urednog i savjesnog osoblja postupanja mogli biti zadovoljeni, kazuju u priopćenju.

Za novog direktora kluba imenovan je Damir Knežević, dosadašnji član Nadzornog odbora kluba. Damir Knežević udovoljava svim uvjetima iz Pravilnika o organizaciji rada Nogometnog kluba Zadar s.d.d., diplomirani je ekonomist, s višegodišnjim radnim iskustvom u bankarskom sektoru te s izvrsnim poznavanjem stranog jezika.

Isti je imenovan na razdoblje od tri godine te mu je ukazano povjerenje da Nogometni klub Zadar konsolidira prije svega u upravljačkom i financijskom smislu.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

 

Možda ste propustili pročitati