Svetko Ćustić maknut s mjesta direktora, Nadzorni odbor: “Uvjereni smo da su razlozi zbog kojih je odbijena licenca bili savladivi”

Svetko Ćustić više nije direktor NK Zadra.

Nadzorni odbor Nogometnog kluba Zadar s.d.d. je na sjednici održanoj 3. srpnja 2019. donio odluku o opozivu Svetka Ćustića s mjesta direktora kluba.

Odluka je donesena s ciljem postizanja iskoraka u organizaciji poslovanja kluba.

Nažalost, unatoč opetovanim upozorenjima od strane Nadzornog odbora nije došlo do traženih poboljšanja.

U prethodnom razdoblju učinjen je niz propusta i radnji kojima je nanesena šteta klubu, stoji u dopisu, a ogledaju se kroz nepravilnosti u knjiženjima dokumentacije za 2018., propustima u postupku ishođenja licence Nogometnog kluba Zadar za II HNL, nepostupanju i neizvršavanju obveza koje nalaže Zakon o sportu.

– Uvjereni smo da su razlozi zbog kojih je odbijena licenca za II HNL bili savladivi. Ne radi se isključivo o infrastrukturi, već su zabilježeni propusti u kriterijima administracije i stručnog propusti u pravnim i financijskim kriterijima, a koji su slučaju urednog i savjesnog osoblja postupanja mogli biti zadovoljeni, kazuju u priopćenju.

Za novog direktora kluba imenovan je Damir Knežević, dosadašnji član Nadzornog odbora kluba. Damir Knežević udovoljava svim uvjetima iz Pravilnika o organizaciji rada Nogometnog kluba Zadar s.d.d., diplomirani je ekonomist, s višegodišnjim radnim iskustvom u bankarskom sektoru te s izvrsnim poznavanjem stranog jezika.

Isti je imenovan na razdoblje od tri godine te mu je ukazano povjerenje da Nogometni klub Zadar konsolidira prije svega u upravljačkom i financijskom smislu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...