vandalizam u Butler restoranu na Jazinama

Vlasnik branio ljude i inventar od divljaka pa zaradio optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Kao što smo u nedjelju izvijestili, dvojica Zadranina obijesno su upali u Butler restoran na Jazinama, vrijeđali zaposlenike na nacionalnoj osnovi, urinirali pred gostima, bacali stolice, gađali konobara čašama…

Iz današnjeg policijskog izvješća doznaje se kako je riječ o 28-godišnjaku i 29-godišnjaku. Zaradili su optužni prijedlog zbog drskog ponašanja te vrijeđanja i omalovažavanja, dok će prvospomenuti odgovarati i zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Kako doznajemo, vrijeđao je konobara koji je porijeklom iz Bosne.

Prilikom incidenta, u restoranu se našao vlasnik Jakov (37) koji je, apsurdno, braneći svoje ljude i inventar od divljaka i sam zaradio optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira.

Jasno je to iz policijskog izvješća u kojem stoje detalji nedjeljnog vandalizma:

– Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe u dobi od 28 i 29 godina, koji su  u nedjelju ( 14.srpnja) oko 12.30 sati, u alkoholiziranom stanju došli u ugostiteljski objekt na Obali kralja Tomislava u Zadru te narušili javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način. Naime, 28-godišnjak je odmah po dolasku u objekt počeo urinirati po terasi čime je vrijeđao moralne osjećaje gostiju i zaposlenika, a potom je nastavio s narušavanjem vrijeđajući zaposlenika raznim pogrdnim riječima. Narušavanje se nastavilo tako što im je prišao 37-godišnji vlasnik te ih upozorio i pokušao smiriti, na što su se obojica oglušili i nastavila s verbalnim vrijeđanjem vlasnika i zaposlenika, a potom je došlo i do međusobnog fizičkog sukoba između njih, uslijed čega je oštećen i inventar ugostiteljskog objekta. Uz optužni prijedlog zbog naročito drskog ponašanja te vrijeđanja i omalovažavanja moralnih osjećaja građana ( članak 6. i 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira) obojica su jučer privedena na prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, dok je protiv 28-godišnjaka podnesen i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju diskriminacije. Isto tako zbog narušavanja javnog reda i mira ( članak 13. Citiranog zakona), protiv 37-godišnjaka slijedi optužni prijedlog.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar