Ako Miočić opet izgubi, ne može biti najveći svih vremena

U nedjelju oko šest sati ujutro po hrvatskom vremenu Stipe Miočić kreće po povratak teškaškog naslova u UFC-u. Suparnik je Daniel Cormier, borac koji je Miočića nokautirao prije godinu dana i preuzeo tron.

Za Miočića je ovo najvažniji meč u karijeri. Odbio je sve UFC-ove ponude u posljednjih godinu dana i pristao je samo na revanš s Cormierom. Novi poraz bi ga izbacio iz diskusije o najvećem borcu u povijesti teške kategorije jer najveći ne može biti ako doživi dva poraza od istog rivala. I to rivala koji je u petom desetljeću života i s kojim neće više imati priliku za revanš.

Cormier već ima isplaniran scenarij u kojem pobjedom odlazi u mirovinu kao najveći teškaš u povijesti UFC-a. Preostaje mu još samo drugi put u karijeri pobijediti Miočića.

“Za mene je još uvijek Cain Velasquez najveći teškaš u povijesti UFC-a. Međutim, ako i drugi put pobijedim Stipu, borca koji je u raspravama o najvećem ikad, onda naravno da ja upadam u tu diskusiju”, rekao je Cormier.

Miočić sebe naziva najvećim teškašem u povijesti. I za to je imao odlične argumente sve do poraza od Cormiera. Osvojio je naslov prvaka, a onda postao jedini u povijesti teške kategorije koji ga je triput obranio. Potom se dogodio poraz od Cormiera, borca koji se iz niže kategorije prebacio u tešku za ovaj okršaj.

“Najveći nisu ni jedan, ni drugi. Najveći je Fjodor, čovjek koji je bio 10 godina bez poraza”, rekao je Fabricio Werdum, borac koji je 2010. godine u Strikeforceu prekinuo niz velikog Rusa.

“Što se tiče ove borbe, predviđam pobjedu Miočića. Vjerujem da će vratiti naslov prvaka pobjedom na bodove.”

Za razliku od Werduma, kladionice malo veće šanse daju Cormieru. Koeficijent na njegovu pobjedu je oko 1.85, a na Stipinu oko 2.15, piše Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...