Starigrad - Veliko rujno

Dan prije Velike Gospe održava se 18. međunarodna planinska utrka

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Start utrke je u 16:30 min ispred spomenika Stjepanu Radiću u Starigradu a cilj je ispred crkve Velike Gospe na Velikom Rujnu.

Ovogodišnja planinska utrka ujedno s boduje za Kup svete obitelji skupa s polumaratonom Karlovac – Šišljavić koji se trčao u čast Svetog Josipa 01.05.2019 .Planinska utrka Starigrad Veliko Rujno    jedna je od najstarijih planinskih trka u Hrvatskoj na kojoj je dosad sudjelovalo preko 1500 sudionika sa svih 7 kontinenata.

Trka je jedinstvena u svjetu  start je na 0m n/v a cilj na 920m n/v ukupna dužina staze je 13,6 km.

Za ovogodišnju utrku prijavilo se preko 60 natjecatelja a do samog starta taj broj će biti i puno veći .Na utrci će sudjelovati najbolji Hrvatski planinski trkači reprezentativci Ante Živković iz Dubrovnika , Marija Vrajić  Hrvatska olimpijka u maratonu iz AK Maksimir , Maja Urban i Helena Gleđa  iz Dubrovnika , a očekuje se start i ponajboljih trkača iz Zadarske županije na čelu s Lovrom Kalcem.

Ovom trkom trajno zahvaljujemo našoj nebeskoj zaštitnici Majci Božjoj kojoj u čast njezina blagdana i trčimo već 18 godina zaredom kao i svim braniteljima  bez kojih ne bi bilo ni slobodne Hrvatske . Zahvaljujem svima koji su kroz sve ove godine doprinjeli da se utrka održava i razvija ponajprije medijima koji prate ovu manifestaciju zatim Zadarskoj Županiji, Općini Starigrad, NP Paklenica Starigrad, Turističkoj zajednici Starigrad Paklenica, Pevecu, Parku prirode Velebit ,  Prirodnoj izvorskoj vodi Santa  kao i gradu Zagrebu .

Hvala i predsjednici Republike Hrvatske  Kolindi Grabar Kitarović koja nam je dala svoje pokroviteljstvo i ove godine zaključio je direktor utrke Ljubo Ćesić Rojs počasni građanin općine Starigrad

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar