Dan prije Velike Gospe održava se 18. međunarodna planinska utrka

Start utrke je u 16:30 min ispred spomenika Stjepanu Radiću u Starigradu a cilj je ispred crkve Velike Gospe na Velikom Rujnu.

Ovogodišnja planinska utrka ujedno s boduje za Kup svete obitelji skupa s polumaratonom Karlovac – Šišljavić koji se trčao u čast Svetog Josipa 01.05.2019 .Planinska utrka Starigrad Veliko Rujno    jedna je od najstarijih planinskih trka u Hrvatskoj na kojoj je dosad sudjelovalo preko 1500 sudionika sa svih 7 kontinenata.

Trka je jedinstvena u svjetu  start je na 0m n/v a cilj na 920m n/v ukupna dužina staze je 13,6 km.

Za ovogodišnju utrku prijavilo se preko 60 natjecatelja a do samog starta taj broj će biti i puno veći .Na utrci će sudjelovati najbolji Hrvatski planinski trkači reprezentativci Ante Živković iz Dubrovnika , Marija Vrajić  Hrvatska olimpijka u maratonu iz AK Maksimir , Maja Urban i Helena Gleđa  iz Dubrovnika , a očekuje se start i ponajboljih trkača iz Zadarske županije na čelu s Lovrom Kalcem.

Ovom trkom trajno zahvaljujemo našoj nebeskoj zaštitnici Majci Božjoj kojoj u čast njezina blagdana i trčimo već 18 godina zaredom kao i svim braniteljima  bez kojih ne bi bilo ni slobodne Hrvatske . Zahvaljujem svima koji su kroz sve ove godine doprinjeli da se utrka održava i razvija ponajprije medijima koji prate ovu manifestaciju zatim Zadarskoj Županiji, Općini Starigrad, NP Paklenica Starigrad, Turističkoj zajednici Starigrad Paklenica, Pevecu, Parku prirode Velebit ,  Prirodnoj izvorskoj vodi Santa  kao i gradu Zagrebu .

Hvala i predsjednici Republike Hrvatske  Kolindi Grabar Kitarović koja nam je dala svoje pokroviteljstvo i ove godine zaključio je direktor utrke Ljubo Ćesić Rojs počasni građanin općine Starigrad

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...