Daruvarac stigao u Remetinec: “Ne bojim se zatvora”

Darko Kovačević zvan Daruvarac oko 22 sata je taksijem stigao pred Remetinec.

Imao je rok do ponoći stići u Remetinec gdje bi idućih mjesec dana trebao provesti na odjelu dijagnostike.

”U zatvor ću se javiti u ponedjeljak tijekom dana jer imam rok do ponoći. Ne bojim se zatvora, zašto bih se bojao? Ne bježim od kazne ni od onoga što sam napravio. Ne znam kada ću doći, do ponoći se moram javiti, tada se zatvara porta. Još sam u Zadru”, kazao je Kovačević jučer u razgovoru za medije.

Darko Kovačević Daruvarac dva je puta tražio odgodu odlaska na odsluženje kazne. Prvo zbog, kako je naveo, obiteljske situacije, a potom zato što mu je odvjetnik na odmoru pa sudski službenici nemaju kome uručiti rješenje o upućivanju na odsluženje kazne koju mu je odredio Županijski sud u Splitu.

Smanjena kazna

Kovačević je proglašen krivim 10. siječnja na Općinskom sudu u Zadru za prijetnje i brutalno premlaćivanje 18-godišnje djevojke 13. lipnja prošle godine u Zadru.

Iako je tužiteljstvo tražilo da se Kovačeviću odredi kazna od 5,5 godina zatvora, sutkinja Mitra Meštrović izrekla je nepravomoćnu presudu na pet godina bezuvjetnog zatvora. Kovačević je osuđen na četiri godine i šest mjeseci za tešku tjelesnu ozljedu, a deset mjeseci dobio je zbog prijetnje.

Početkom lipnja Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu smanjilo je Kovačeviću kaznu s pet na četiri godine zatvora. Jednako kao i u prvom stupnju, okolnosti djela su poznate, krivnja je priznata, ali su odbijene sve žalbe, prigovori, primjedbe. Kao olakotna okolnost uzeto je priznanje krivnje i tvrdnja da će oštećenica biti obeštećena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...