Ponedjeljak 12. kolovoza u 21 sat

Sudar Percussion ansambl nastupa u Marini Dalmacija

Promo/PR
Tamni način

Sudar Percussion ansambl, kako ga tisak naziva „najotkačenija grupa muzičara na ovim prostorima“, od 2010. godine ostvaruje zavidan broj nastupa, turneja i projekata u Hrvatskoj i inozemstvu. Specifičnost ansambla je u njihovu posebnom pogledu na poznata djela klasične i popularne glazbe, ali i u članovima, koje osim tehničke spremnosti i nevjerojatne muzikalnosti odlikuje i inovativnost i duhovitost.

Iz takve je kombinacije nastao 2013. godine Sudarov prvi album Eat Suite, masteriziran u legendarnom Studiju Abbey Road u Londonu. Kruna svih pohvala struke bile su dvije prestižne nagrade na Independent Music Awards u Sjedinjenim Američkim Državama. Sudar Percussion ansambl tim je albumom uvelike pridonio promociji udaraljkaške glazbe u Hrvatskoj. Projektom Oxygene IV ansambl je napravio još jedan iskorak u svojem stvaralaštvu, obradama glazbe francuskog skladatelja Jean-Michela Jarrea, pionira elektroničke glazbe. U svojem energičnom i individualnom stilu, obrade su naišle na oduševljenje publike i struke, ali i samog Jean-Michela Jarrea!

U ansamblu Sudar Beat trio, čiji je umjetnički voditelj Goran Gorše, kao ogranak etabliranog ansambla Sudar Percussion, zastupljena su djela hrvatskih skladatelja kao i hrvatskih aranžera već postojeće, strane udaraljkaške literature, a program koncerta nosi naziv „TRIPLE WIN“. Uz zanimljvost udaraljkaškog instrumentarija i koncertnog programa, svojom akustičnom atraktivnošću i virtuozitetom glazbenika nimalo ne odstupa od velikih multimedijalnih udaraljkaških projekata koji se najčešće vežu uz ansambl Sudar Percussion. U koncertni program su uključene dvije marimbe, vibrafon, cajon, koncertni bas bubanj, tomovi i druge, manje udaraljke.

Članovi ansambla su višestruko nagrađivani mladi glazbenici: Franko Štrbac, Luka Ivir i umjetnički voditelj Goran Gorše. Program je sve, samo ne dosadan!

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar