Bilo je i očekivano; Atletico prijavio Vrsaljka za Ligu prvaka

Vodeća momčad španjolskog nogometnog prvenstva Atletico Madrid prijavila je hrvatskog reprezentativca Šimu Vrsaljka među 25 igrača za nastup u Ligi prvaka premda je on već devet mjeseci izvan terena zbog ozljede koljena.

Vrsaljko je u veljači prošao operacijski zahvat u Belgiji nakon kojeg se nastavio oporavljati u Hrvatskoj, a ovaj ili idući mjesec bi se trebao vratiti u Madrid. Na travnjaku se očekuje u studenom.

Izazvao pozornost

Atletico je ljetos na njegovu poziciju doveo engleskog reprezentativca Kierana Trippiera, a od ranije je u momčadi i kolumbijski reprezentativac Santiago Arias. Hrvatski 27-godišnji nogometaš je trenutačno treći desni bek momčadi koju vodi trener Diego Simeone.

Madriđani će pričekati njegov puni oporavak prije nego odluei što s njime. Prošle sezone su ga bio posudili Interu, no momčad iz Milana je odbila iskoristiti mogućnost otkupa ugovora zbog ozljede.

Vrsaljkov ulazak na popis igrača koji konkuriraju za nastupe u grupnoj fazi Lige prvaka, koja će trajati od ovog mjeseca pa do kraja prosinca, izazvao je pozornost u Španjolskoj. U srijedu su španjolski klubovi Atletico, Real Madrid, Barcelona i Valencia objavili službene popise igrača pred početak Lige prvaka.

Isaac Suarez, novinar Marce koji izvještava o Atleticu, kaže da ga stavljanje Vrsaljka na listu nije iznenadilo.

– Bilo je slobodnih mjesta na popisu pa su ga uvrstili. Bilo bi apsurdno ne registrirati ga i ostaviti prazno mjesto – izjavio je Suárez.

Real Modrića, Barca Rakitića

Vrsaljko, koji ima ugovor do ljeta 2022., je posljednju utakmicu odigrao prije devet mjeseci, 29. prosinca 2018. kada je sudjelovao u pobjedi Intera od 1-0 nad Empolijem.

Atletico će u prvom kolu pred svojom publikom igrati 18. rujna protiv talijanskog prvaka Juventusa koji nije prijavio hrvatskog napadača Marija Mandžukića za Ligu prvaka. U skupini su još Bayer Leverkusen i moskovski Lokomotiv.

Sasvim očekivano, Real Madrid je uvrstio veznog hrvatskog igrača Luku Modrića na popis za Ligu prvaka dok je aktualni španjolski prvak Barcelona registrirala hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...