Kaljska tuna na tanjurima Kineza; Kali tuna otvorila pogon u Hong Kongu

Tuna uzgojena u kavezima tvrtke „Kali tuna“ od petka se nalazi na ogromnom tržištu Hong Konga, Kine i istočne Azije.

Naime, tvrtka vlasnik „Kali tune“, „J-Trading Inc.“ Japanca Jira Kambea u Hong Kongu je osnovala firmu „Kali Tuna H.K. Co., Ltd“, a novi pogon te tvrtke za pripremu tune za tamošnje tržište s rashladnim sustavom otvoren je u petak, 6.rujna. Velika svečanost otvaranja pogona trajat će cijeli dan, a na nju su pozvani mnogi sadašnji i potencijalni poslovni partneri tvrtke. Naime, kineska „Kali tuna“ otvara se dan nakon predviđenog završetka najvećeg azijskog sajma ribarske industrije i trgovine Seafood Expo Asia 2019. koji je trebao počeo u utorak i trajati do četvrtka ali je odgođen zbog nereda u Hong Kongu.

Hongkoški pogon „J-Tradinga“ bit će uz ostalo opremljen s 10 moćnih zamrzivača koji čuvaju tunu na temperaturi od -60 stupnjeva, onoj na kojoj se zamrzava odmah nakon što je izvađena iz kaveza. Osim toga, u pogonu će biti i dva velika hladnjaka za pripremu odrezaka tune za konzumaciju

Kako je rekao Jiro Kambe misija ovog najvećeg proizvođača visokokvalitetne tune je ponuditi taj vrhunski proizvod ne samo luksuznim restoranima već i svim potrošačima zemalja istočne Azije, uključujući Hong Kong. A u prezentacijskim materijalima uoči otvaranja pogona prvenstveno ističe kvalitetu i čistoću mora u kojem se tuna uzgaja te sitne plave ribe kojom se tuna dohranjuje, srdele ii druge koja je ista ona koju konzumiraju ljudi.

Meso tune iz kaveza kaljske tvrtke već je odavno na stolovima vrhunskih restorana u svijetu, ne samo u Japanu, od Kalifornije do Dubaia, gdje tamošnji restorana iz svjetskog sushi lanca „Nobu“, kojem je u jednom dijelu suvlasnik i slavni Robert de Niro, već dvije godine za svoje specijalitete koristi meso jadranske plavorepe tune.

Poslovni iskorak tvrtke „J-Trading“ i pripadajućih firmi, te same „Kali tune“ na ogromno tržište Hong Konga, Kine i istočne Azije jedan je od najvažnijih poslovnih poteza od osnutka „Kali tune“ odnosno početaka dohrane tune u kavezima u Jadranskom moru, prenosi N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...