Lopov provalio u kuću i udario oca Doris Pinčić Rogoznica, htio je ukrasti hranu iz vanjske kuhinje

Nemojte nas ništa pitati, dosta nam je naše muke, rekao je 24 sata Marijo Pinčić (55), otac naše popularne glumice Doris Pinčić Rogoznica.

Njega je u četvrtka u rano ujutro, oko 5.40 sati, u Ulici Ante Starčevića u Zadru ozlijedio nepoznati muškarac koji je očito preskočio ogradu i došao u obiteljsku kuću Pinčićevih na toj adresi.

Marijo Pinčić istog je dana bio u bolnici jer je, prema svemu sudeći, lakše ozlijedio vrat. U petak se odmarao u dvorištu kuće.

Napad očito nije bio bezazlen jer nosio je Schanzov ovratnik. Bio je u društvu dvije žene.

– Da, lakše sam ozlijeđen, ali stvarno nemam volje za daljnji razgovor. Dobro sam, samo mi treba malo mira – rekao je glumičin otac.

Policija je izvijestila da je nepoznati muškarac ušao u dvorišni prostor kuće Pinčićevih te iz ljetne kuhinje ukrao piće i hranu.

– Kad ga je 55-godišnji vlasnik zatekao, muškarac ga je fizički napao i pokušao pobjeći, pri čemu se ozlijedio preskačući metalnu ogradu – rekla je Ivana Grbin, policijska glasnogovornica.

Neslužbeno, razbojnik je najprije srušio Pinčića na pod, a nakon što je ovaj pao, pokušao je pobjeći skočivši na kantu za smeće. Glumičin otac je ustao, htio je uhvatiti lopova, ali je dobio udarac nogom, a provalnik je pobjegao preko ograde, ozlijedivši pritom nogu.

– Čuli smo odjednom buku, razbijanje i lomljavu stakla, nismo znali što se događa. Tako rano ujutro… Mogu vam reći, stvarno nam nije bilo svejedno – kazala je za 24 sata jučer jedna od susjeda Pinčićevih u Ulici Ante Starčevića.

– Provalnik je, prema svemu sudeći, htio krasti hranu iz vanjskog hladnjaka u dvorištu. Ma najvjerojatnije je u pitanju neki narkoman. Pa su ga otac i brat uhvatili i pohvatali su se, a provalnik je, bježeći, pao sa zida i polomio se. Svi domaćini su dobro, iako su pretrpjeli udarce. Hladnjak je na sigurnom. Koliko znam, da vas malo nasmijem, nedostaju samo dvije paprike! – kazala je osoba bliska obitelji.

Glumica nam se jučer poslijepodne javila na telefon, ali nije htjela komentirati incident u obiteljskoj kući.

– Ne znam ništa o tome, trenutačno sam na snimanju – rekla je.

Ona inače živi na drugoj adresi sa suprugom Borisom Rogoznicom i dvoje djece, sinom i kćeri.

Uskoro se sele u novi dom, u okolici Zagreba, a 6. rujna proslavili su šestu godišnjicu braka, koji su sklopili u zadarskoj katedrali sv. Stošije.

Policija ima osumnjičenog 39-godišnjaka koji je u zadarskoj Općoj bolnici na saniranju ozljeda.

Osumnjičen je za razbojničku krađu, no kriminalistička obrada još nije završila. Neslužbeno doznajemo da je osumnjičeni od ranije poznat policiji po krađama i provalama, a navodno je i sklon drogama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...