Na Petrićima vozio pod utjecajem alkohola od 1,73 promila

U nedjelju, 15. rujna, u 02.00 sati u Ulici Put Petrića u Zadru, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili su 39-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim vozilom Volkswagen zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,73 promila, a što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda.

Vozač je zadržan u prostorijama policije do otrježnjenje, nakon čega je uz prekršajnu prijavu priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u  Zadru.

Proteklog vikenda ( 13.-15. rujna), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 531 vozila i vozača, a poduzeli su 272 represivnu mjeru.

Alkotestirano je 75 vozača, od kojih je njih 15 bilo pod utjecajem alkohola, 88 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 16 vozača su koristila mobitel za vrijeme vožnje, 27 vozača  je vozilo bez zaštitnog pojasa, 4 bez tehničkog pregleda i registracije.

Iz prometa je isključeno 19 vozača i 4 vozila.

U tom se vremenu dogodilo 22 prometne nesreće u kojima je 2 osobe zadobilo teške tjelesne ozljede, a 6 osoba lake tjelesne ozljede.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...