Od 16. rujna zatvoren Muraj, imat ćemo 750 metara dug niz obnovljenih i uređenih bedema

Pročelnik za EU fondove Šime Erlić na Kolegiju gradonačelnika još jednom je najavio skori početak radova na projektu Zadar Baštini, odnosno zatvaranje Muraja od ponedjeljka, 16. rujna, kada počinju radovi na uređenju Bedema. Kada oni budu završeni, Zadar će imat 750 metara dug neprekinut niz obnovljenih i uređenih bedema.

Odjel za komunalne djelatnosti tijekom ljeta provodio je niz aktivnosti na komunalnom uređenju, o čemu je izvjestio pročelnik Robertino Dujela. Najprije je istakuno kako je, iako taj prostor nije u nadležnosti Grada, provedeno čišćenje i komunalno uređenje u dijelu novog kampusa, odnosno bivše vojarne Franka Lisice.

Prije početka školske godine intenzivno se obnavljala horizontalna cestovna signalizacija u blizini škola i vrtića, naročito na Trgu Gospe Loretske, kako bi se djeci omogućio sigurniji pješački put. Plan je i tijekom 2020. postaviti dodatnu horizontalnu signalizaciju na zadarskim cestama, a također, u suradnji s policijom, instalirati i 10 prometnih kamera kojima bi se zaustavilo postavljanje uspornika i imalo bolji nadzor nad prometom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...