kolegij

Sve zadarske škole dobile uvjete; Više od milijun i pol kuna za prehranu

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Značajna su ulaganja Grada Zadra svake godine u sektor odgoja i školstva, moglo se čuti na Kolegiju gradonačelnika.

Pročelnik Joso Nekić iscrpno je predstavio velik niz mjera koje su poduzete u ovom resoru kako bi se djeci i roditeljima na području grada osigurala kvalitetna predškolska i školska skrb.

U ovoj je godini za radove i nabavku nove opreme u zadarskim školama uloženo 3,6 milijuna kuna.

Najznačajniji radovi obavljeni su u OŠ Petra Preradovića u kojoj su rekonstruirani sanitarni čvorovi. Novu kuhinju dobila je i škola Šimuna Kožičića Benje, tako da sada sve zadarske osnovne škole imaju uvjete potrebne za provođenje programa školske prehrane za koju će se u ovoj školskoj godini izdvojiti više od milijun i pol kuna (bespovratna sredstva). Kapitalno ulaganje u zadarski školski sustav je izgradnja nove škole na Novom Bokanjcu koja uskoro kreće, a rasteretit će izvođenje nastave u više susjednih gradskih škola. Isto tako, s četiri nove učionice u područnoj školi Ploča tamošnjim učenicima bit će omogućena nastavu u jednoj smjeni.

Financiranje nabavke školskih udžbenika za sve učenike u Hrvatskoj, od strane Vlade RH i resornog ministarstva, gradskoj je upravi ostavilo mogućnost da dodatno financijski olakša školovanje svih zadarskih osnovnoškolaca pa je tako 2,3 milijuna kuna iz proračuna osigurano za nabavku radnih bilježnica za svih 7 tisuća učenika osnovnih škola u našem gradu. Također, osigurana su potrebna sredstva i za još tri nove skupine učenika u produženom boravku koji se ove godine organizira u sedam gradskih škola (21 odgojno-obrazovna skupina). Isto tako, za ukupno 84 učenika financira se rad 78 pomoćnika u nastavi.

U suradnji s CARNET-om, od ove godine započet je projekt „e škole“. Riječ je o ulaganju u svaku zadarsku osnovnu školu gdje će se urediti po dvije informatičko-multimedijalne učionice.  Nastavlja se “Školska shema” tjedne podjele voća i mlijeka, a 9. prosinca bit će obilježen i “Medni dan” kada će svi prvaši dobiti staklenku meda kao promociju zdravih hrvatskih proizvoda.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar