Sve zadarske škole dobile uvjete; Više od milijun i pol kuna za prehranu

Značajna su ulaganja Grada Zadra svake godine u sektor odgoja i školstva, moglo se čuti na Kolegiju gradonačelnika.

Pročelnik Joso Nekić iscrpno je predstavio velik niz mjera koje su poduzete u ovom resoru kako bi se djeci i roditeljima na području grada osigurala kvalitetna predškolska i školska skrb.

U ovoj je godini za radove i nabavku nove opreme u zadarskim školama uloženo 3,6 milijuna kuna.

Najznačajniji radovi obavljeni su u OŠ Petra Preradovića u kojoj su rekonstruirani sanitarni čvorovi. Novu kuhinju dobila je i škola Šimuna Kožičića Benje, tako da sada sve zadarske osnovne škole imaju uvjete potrebne za provođenje programa školske prehrane za koju će se u ovoj školskoj godini izdvojiti više od milijun i pol kuna (bespovratna sredstva). Kapitalno ulaganje u zadarski školski sustav je izgradnja nove škole na Novom Bokanjcu koja uskoro kreće, a rasteretit će izvođenje nastave u više susjednih gradskih škola. Isto tako, s četiri nove učionice u područnoj školi Ploča tamošnjim učenicima bit će omogućena nastavu u jednoj smjeni.

Financiranje nabavke školskih udžbenika za sve učenike u Hrvatskoj, od strane Vlade RH i resornog ministarstva, gradskoj je upravi ostavilo mogućnost da dodatno financijski olakša školovanje svih zadarskih osnovnoškolaca pa je tako 2,3 milijuna kuna iz proračuna osigurano za nabavku radnih bilježnica za svih 7 tisuća učenika osnovnih škola u našem gradu. Također, osigurana su potrebna sredstva i za još tri nove skupine učenika u produženom boravku koji se ove godine organizira u sedam gradskih škola (21 odgojno-obrazovna skupina). Isto tako, za ukupno 84 učenika financira se rad 78 pomoćnika u nastavi.

U suradnji s CARNET-om, od ove godine započet je projekt „e škole“. Riječ je o ulaganju u svaku zadarsku osnovnu školu gdje će se urediti po dvije informatičko-multimedijalne učionice.  Nastavlja se “Školska shema” tjedne podjele voća i mlijeka, a 9. prosinca bit će obilježen i “Medni dan” kada će svi prvaši dobiti staklenku meda kao promociju zdravih hrvatskih proizvoda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...