Stiže neugodna promjena vremena s neuobičajeno niskim temperaturama

U nadolazećem tjednu očekuje nas snažna promjena vremena. Sa srijede na četvrtak, uz izraženiju oborinu, pljuskove i grmljavinu, stiže nam i osjetna hladnoća i vrlo jaka bura.

Cijela druga polovica tjedna biti će obilježena hladnoćom koja će za početak listopada biti i neobično svježa. No do srijede će vrijeme ipak biti dosta toplo, danas ponovno preko 25 stupnjeva. Bit će sunca, nešto naoblake, iako ne možemo u potpunosti isključiti niti koju kap kiše.

U središnjoj Hrvatskoj bit će više oblaka, a moguće je i vrlo malo kiše. Jugozapadnjak će oslabjeti, no bit će dosta toplo. Temperatura bi mogla porasti i do 27 stupnjeva.

Tijekom dana u Slavoniji i Baranji također djelomice sunčano, a kasno poslijepodne i navečer moguće je malo kiše. Vjetar će okrenuti na sjeverozapadni, a temperatura će biti između 25 i 28 stupnjeva.

I za sjeverni Jadran i gorsku Hrvatsku vrijedi isto. Izmjenjivat će se sunce i oblaci te pri tome mjestimice može biti malo kiše, češće oko Rijeke. Puhat će jugo i jugozapadnjak, a temperatura će biti između 23 i 26 stupnjeva. U gorju svježije, između 20 i 24.

Dalmaciju očekuje uglavnom djelomice sunčano vrijeme. Tek koja kap kiše moguća je poslijepodne i navečer. Puhat će umjeren jugozapadnjak i jugo, a temperatura će biti većinom između 24 i 27 stupnjeva.

Temperatura mora je između 20 i 23. Dovoljno za kupanje. Ako je vani sunce.

U utorak će vrijeme biti malo stabilnije, djelomice sunčano, toplo, a malo kiše može biti eventualno u gorju.

Što se tiče Jadrana, u utorak malo kiše možda tek na sjeveru, no bit će toplo i sunčano, javlja Dnevnik.hr.

Neugodna promjena

Značajna promjena vremena dolazi od srijede, kada će biti kiše, ponegdje i obilne. U poslijepodnevnim satima već će doći i do pada temperature, no značajniji pad, i više od 10 stupnjeva, očekuje nas u četvrtak.

Čak, prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, ponegdje može zalepršati i pokoja pahulja snijega, primjerice u Gospiću i na Zavižanu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...