grad slučaj?

Pet slučajeva sa zadarskog područja koji su sablaznili Hrvatsku

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Zadar i cijela Hrvatska su opet u šoku. Sedmorica mladića prijavljenih za silovanje i bludničenje nad 15-godišnjom djevojčicom su se, prema policijskoj prijavi, godinu dana iživljavali nad njom, ucijenili je snimkom seksa s mobitela. Sudac ih je pustio da se brane sa slobode, uz mjere opreza, iako ni maloljetnica još nije ispitana. Javnost se sablaznila.

I opet se kao i u još jednom zadarskom slučaju, poput slučaja Daruvarac, digla na noge i cijela politička javnost, najavljuju se opet izmjene zakona… Da, i opet su krivi novinari, prekjučer Daruvarcu, danas glasnogovorniku zadarskog suda.

Večernji list donosi pet slučajeva sa zadarskog područja koji su u posljednjih nekoliko godina sablaznili cijelu Hrvatsku i koji dokazuju da nisu u pitanju bombastični naslovi, nego da se zvjerstva događaju.

Studeni 2013. Pet mladića u dobi od 16 do 22 godine noću su na plaži Kolovare u centru Zadra silovali 17-godišnjakinju, istukli je, zlostavljali… Dobili su kazne od četiri godine i 10 mjeseci zatvora, tri godine maloljetničkog zatvora, maloljetnički zatvor u trajanju od godine dana… Već sama informacija o iživljavanju petorice mladića iz jednog sela u zadarskom zaleđu nad maloljetnicom sablaznila je javnost, no opis događaja sa suđenja dodatno je potvrdio monstruoznost počinitelja. Djevojku je ujutro nakon silovanja pronašla prolaznica, a potom je rastrgane odjeće došla u policiju s majkom i liječnik je utvrdio lakše tjelesne ozljede i spolni odnos…

Još je jedna mučna priča prethodila najnovijem sablasnom slučaju silovanja kraj Zadra.

Krajem srpnja lani žrtva silovanja bila je 22-godišnjakinja koja je s poznanikom popila piće, pa još nekoliko u društvu koje se naknadno pridružilo. S jednim se i zbližila, poljubila, a onda, kako su tada izvještavali mediji iz policijskih izvora, baš njega zamolila da je odvede kući, i to nakon što joj je od alkohola pozlilo. No, on ju je poveo u park i, prema njezinoj priči, prvi put silovao.

– Potom je pozvao prijatelja s automobilom u namjeri da je odveze kući, no umjesto kući, djevojku su odveli u Arbanase gdje je prvooptuženi “ponudio” pijanu djevojku svom prijatelju. Iako višestruko krupniji od nje, drugooptuženi nije uspio natjerati djevojku da ga oralno zadovolji. Prvooptuženi je onda djevojci predložio seks u troje.

– To bi ti bila avantura života – kazao joj je i nakon toga je prisilio na oralni seks… – izvijestili su tada mediji.

U to vrijeme, u lipnju prošle godine u Zadru se dogodilo i brutalno premlaćivanje Zadranke u kafiću naočigled svih koji ne samo da joj nisu pomogli nego su i lažno svjedočili u korist počinitelja.

– Proglašavam Darka Kovačevića krivim što je dana 28. svibnja 2018. u Zadru u Ulici Benka Benkovića 30 u café baru Chill Out oštećenici Loreni Gurlici s kojom je bio u povremenoj vezi, s ciljem da je ustraši, prijetio ručnom bombom i ovim riječima: “Ako me prijaviš policiji, ja ću 20 godina biti u zatvoru, ali kada iziđem, usmrtit ću tvoju obitelj.” Kod oštećene je to izazvalo strah za sebe i obitelj. Potom je 13. lipnja u istom kafiću Lorenu Gurlicu udario rukom u potiljak, opalio joj dvije-tri pljuske pa zatim za njom otišao u WC i optužio je da ga vara. Potom ju je, u namjeri da je teško ozlijedi, počeo udarati šakama po glavi, a kad je Ante Kokić ušao i rekao mu: “Nemoj je toliko tući, ubit ćeš je”, on je odgovorio: “To i želim.”

Kada je oštećenica otišla u drugi WC, otišao je za njom i nastavio ju je udarati šakama u glavu, a držeći je za glavu, dva-tri puta udario je njezinom glavom u umivaonik. Pobjegla je tada u unutrašnjost kafića, a okrivljenik ju je bez povoda i uz prisutnost drugih osoba u dva navrata uhvatio za kosu i bacio na pod, a potom ju je udarao otvorenim dlanovima i zatvorenim šakama i nogama u tijelo i glavu, od čega je oštećenica Lorena Gurlica zadobila teške tjelesne ozljede – istaknula je sutkinja i izrekla jedinstvenu bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od pet godina, a splitski sud potom Daruvarcu smanjio kaznu na četiri godine.

U veljači ove godine još je jedan slučaj sa zadarskog područja sablaznio Hrvatsku. I baš danas će monstrumu s Paga na Županijskom sudu u Zadru započeti suđenje za četiri teška ubojstva u pokušaju, i to svoje rođene djece koju je 54-godišnji manijak bacao s prvog kata kuće na betonski pod.

– U 5.56 me pitao spavam li, a ja sam se malo od vrtića okrenula prema njemu i vratila se prema malom i u tom sam trenutku opet zaspala. Nisam slutila što će napraviti. Mislila sam, možda se digao jer svako jutro otiđe u dućan po kruh i priča s gospodinom Bernardom – prisjetila se ona jučerašnjeg jutra. Kaže kako je odjednom čula krik. – Kada je on došao u sobu, čula sam parkete kako škripe i vidjela sam da je djevojčicu koja je imala operaciju uhvatio za ruke i nosio je. Vratio se i rekao hladnokrvno: “Ja sam ubio djecu!” – ispričala je majka dan nakon tragedije za Večernji list.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar