U sudaru dva kamiona na A1 na području Pristega stradao konj, ozlijeđeno pet osoba

Dovršen je očevid prometne nesreće koja se dogodila jučer u 8 sati na autocesti A1 u mjestu Pristeg.

Do prometne nesreće je došlo kada je 22-godišnji vozač, koji je upravljao kamionom zagrebačkih registracija u smjeru Zagreba, na 293. kilometru A1, iz neutvrđenih razloga prešao na zaustavni trak i udario u zadnju lijevu bočnu stranu zaustavljenog teretnog vozila mađarskih nacionalnih oznaka kojim je upravljala 39-godišnja vozačica. Kamion je zbog kvara bio zaustavljen na zaustavnoj traci, a u trenutku nesreće u njemu su se nalazila četiri konja.

Životinje su prilikom udara ispale iz tovarnog dijela kamiona, a jedan konj je uginuo na mjestu nesreće.  Kamion mađarskih oznaka udario je u metalnu zaštitu ogradu autoceste, dok se kamion zagrebačkih registracija nakon udara nastavio nekontrolirano kretati i udario u zaštitnu metalnu ogradu u vlasništvu Hrvatskih autocesta. Za vrijeme očevida promet se autocestom odvijao usporeno, pretjecajnom trakom.

39-godišnjoj vozačici i 4 putnika iz kamiona mađarskih nacionalnih oznaka pružena je liječnička pomoć, te su im konstatirane lakše tjelesne ozljede. Protiv 22-godišnjeg vozača policija je podnijela optužni prijedlog zbog izazivanja prometne nesreće.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...