Vijeće HOO-a: “Zadru je od 2016. donirano 750 tisuća kuna, ulagalo se u rekvizite, terene i kombije”

U prostorijama zadarskog Jedriličarskog kluba Uskok održana je 30. redovna sjednica Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO).

Uvod u sjednicu bilo je izlaganje Siniše Krajača, pomoćnika glavnog tajnika HOO-a za programe lokalnog sporta, a tema – Programi suradnje HOO-a i sportskih zajednica Grada Zadra i Zadarske županije, što je sažeto i u vrlo atraktivnu prigodnu brošuru.

– Ukupno je pet programa HOO-a koje provodi Ured za programe lokalnog sporta, a kroz koje donacijama pomaže lokalnim sportskim zajednicama. Od 2016. godine u gradu Zadru je kroz razne projekte donirano oko 750.000 kuna. Ulagalo se u opremu, rekvizite, uređenje sportskih terene, nabavljeni su kombiji za prijevoz sportaša. Osim toga, svake godine po nekoliko stotina djece sudjeluje u svakoj manifestaciji koja promiče olimpizam, poput Međunarodnog olimpijskog dana, Hrvatskog olimpijskog dana i Olimpijskog festivala dječjih vrtića koje sjajno organizira Sportska zajednica grada Zadra. Novi program, s kojim Ured HOO-a kreće od 2020., proširit će ovu suradnju, pomaknuti neke granice i ozbiljno utjecati na očuvanje zdravlja građana i poticanje zdravstvenog turizma, istaknuo je Krajač, dodavši da nimalo ne čudi što je Sportska zajednica grada Zadra prvi dobitnik HOO-ove Nagrade Milan Neralić za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...