Vučetić o tjedniku koji negira grupno silovanje: “Autor je napisao pseći tekst. Lajao je na silovanje, na žrtvu, na prosvjednike, no ostao je na lancu”

List Hrvatski tjednik na svojoj novoj naslovnici tvrdi da je slučaj grupnog silovanja maloljetnice u Zadru izmišljen.

Na prvoj stranici podužeg članka ponavljaju se tri fotografije. Na dvije se vidi ženska osoba koja se u kupaćem kostimu grli s muškarcem u kupaćim hlačicama, dok su na trećoj četiri mladića i djevojka slikani s pićem i cigaretama. Na sve tri fotografije lica su odrezana ili kamuflirana, a u tekstu se tvrdi da je riječ o fotografijama žrtve i silovatelja koje je djevojčica do prije nekoliko dana držala na društvenim mrežama.

Velik dio teksta posvećen je saborskom zastupniku Marku Vučetiću, koji je kritizirao opću atmosferu u Zadru. U posebnom okviru izvan glavnog teksta daje se detaljna anamneza njegova lika, djela i obiteljskog života, te svih ostalih okolnosti koje su dovele do Vučetićevog ”moralnog pada u ništavilo”.

Vučetić je posvetio status Hrvatskom tjedniku i njegovom uredniku.

– Ivica Marijačić napisao je pseći tekst. Lajao je na silovanje, lajao je na žrtvu, lajao je na političare koji se ne okupljaju oko njegovog lajanja. Lajao je na prosvjednike “Pravde za djevojčice”, lajao je na Crkvu koja vjeruje umjesto da politizira, lajao je na logiku. No, usprkos lajanju (štoviše, baš zbog lajanja), ostao je na lancu. Dakle, lajat će i dalje, lajat će na žrtve, napisao je.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...