Dukić: “U komunalnu i društvenu infrastrukturu ulažemo milijardu i 400 milijuna kuna”

Na jučerašnjoj sjednici povodom Dana grada Zadra i blagdana sv. Krševana, gradonačelnik Zadra Branko Dukić posebno je nahvalio projekte građenja komunalne i društvene infrastrukture.

– Protekla je godina bila uistinu uspješna za sve nas. Odradili smo planirane projekte, započeli gradnju onih koji su dugo bili u pripremi i  nastavili pripremati nove za godinu koja je pred nama. Ništa se ne događa preko noći pa tako je naš grad iz godine u godinu, zahvaljujući i mojim prethodnicima i njihovim suradnicima došao do onog što danas je – sveučilišni grad, međunarodno prometno i prepoznatljivo turističko središte, grad suvremene komunalne i društvene infrastrukture, grad uspješnih poduzetnika i obrtnika, grad mladih, istaknuo je.

Ukratko se podsjetio najznačajnijih projekata i programa provedenih u ovoj godini.

– Razdoblje pred nama donosi nam kapitalne projekte na području građenja, a vrijednost potpisanih ugovora za započete i skore projekte građenja komunalne i društvene infrastrukture penju se na više od milijardu i 400 milijuna kuna.

– Svake godine s ovog mjesta pozivam na zajedništvo u trenutcima kad je naš grad na bilo koji način ugrožen neovisno radi li se o elementarnim nepogodama ili nečem drugom. Kao gradonačelnik ovog grada nikad neću pristati na kolektivnu krivnju koju nam pokušavaju nametnuti čak i onda kada pojedini tužni događaji nemaju nikakve veze sa Zadranima, Zadrom ili zadarskim institucijama. Nismo šutjeli, jasno smo osudili svako nasilje, ali uvijek poštujući interes žrtve. Svi brojevi i argumenti pokazuju da živimo u mirnom gradu, gradu uspješnih, pristojnih, srdačnih i dobrih ljudi. Ako u takvim trenutcima svi mi kojima su građani ukazali svoje povjerenje nismo u stanju staviti svoje razlike po strani i argumentirano stati u obranu ugleda svog grada i svojih sugrađana onda nismo dostojni posla koji nam je povjeren, poručio je gradonačelnik Dukić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...