dan grada

Dukić: “U komunalnu i društvenu infrastrukturu ulažemo milijardu i 400 milijuna kuna”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Na jučerašnjoj sjednici povodom Dana grada Zadra i blagdana sv. Krševana, gradonačelnik Zadra Branko Dukić posebno je nahvalio projekte građenja komunalne i društvene infrastrukture.

– Protekla je godina bila uistinu uspješna za sve nas. Odradili smo planirane projekte, započeli gradnju onih koji su dugo bili u pripremi i  nastavili pripremati nove za godinu koja je pred nama. Ništa se ne događa preko noći pa tako je naš grad iz godine u godinu, zahvaljujući i mojim prethodnicima i njihovim suradnicima došao do onog što danas je – sveučilišni grad, međunarodno prometno i prepoznatljivo turističko središte, grad suvremene komunalne i društvene infrastrukture, grad uspješnih poduzetnika i obrtnika, grad mladih, istaknuo je.

Ukratko se podsjetio najznačajnijih projekata i programa provedenih u ovoj godini.

– Razdoblje pred nama donosi nam kapitalne projekte na području građenja, a vrijednost potpisanih ugovora za započete i skore projekte građenja komunalne i društvene infrastrukture penju se na više od milijardu i 400 milijuna kuna.

– Svake godine s ovog mjesta pozivam na zajedništvo u trenutcima kad je naš grad na bilo koji način ugrožen neovisno radi li se o elementarnim nepogodama ili nečem drugom. Kao gradonačelnik ovog grada nikad neću pristati na kolektivnu krivnju koju nam pokušavaju nametnuti čak i onda kada pojedini tužni događaji nemaju nikakve veze sa Zadranima, Zadrom ili zadarskim institucijama. Nismo šutjeli, jasno smo osudili svako nasilje, ali uvijek poštujući interes žrtve. Svi brojevi i argumenti pokazuju da živimo u mirnom gradu, gradu uspješnih, pristojnih, srdačnih i dobrih ljudi. Ako u takvim trenutcima svi mi kojima su građani ukazali svoje povjerenje nismo u stanju staviti svoje razlike po strani i argumentirano stati u obranu ugleda svog grada i svojih sugrađana onda nismo dostojni posla koji nam je povjeren, poručio je gradonačelnik Dukić.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar