zaključio štetni ugovor

Gospodarski kriminal u zadarskom kraju, oštetio zadrugu za 1,6 milijuna kuna

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Naime, sumnjiči ga se da je kao odgovorna osoba zadruge sa zadarskog područja, bez suglasnosti skupštine zadruge i protivno prethodnoj odluci skupštine, zaključio aneks ugovora o produljenju zakupa s trgovačkim društvom, na temelju kojeg ugovora je neosnovano obvezao zadrugu na isplatu tom društvu u iznosi od 150.000 Eura, a isto tako neosnovano produljio rok zakupa po znatno manjoj cijeni nego što je u prethodnoj odluci stajalo.

Tako ga se sumnjiči da je svojim protupravnim ponašanjem, odnosno zaključenjem štetnog ugovora, ukupno zadruzi prouzročio materijalnu štetu u iznosu od preko 1.600.000,00 kuna, za koji iznos je trgovačkom društvu pribavio protupravnu imovinsku korist.

Protiv 50-godišnjaka kao odgovorne osobe je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog Zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar