Cestitka_Uskrs

Jusup nakon pobjede: “Po prvi puta kod svojih igrača vidio sam naviku trčanja i pravovremenog dodavanja”

Osmo kolo HT Premijer lige donijelo je sedmu pobjedu košarkaša Zadra.

Igrači Danijela Jusupa rezultatom 114:69 u dvorani Krešimira Ćosića bili su bolji od zagrebačke Hermes Analitice.

Već nakon prvih deset minuta domaćin je riješio pitanje pobjednika. Zadrani su vodili 30:12. Povećao je Zadar u drugoj četvrtini prednost te se na odmor otišlo rezultatom 58:29 za sastav iz Krešinog doma.

Uoči zadnjih deset minuta Zadar je vodio 84:50 dok je ogled završio ranije spomenutim rezultatom.

Domagoj Vuković s 26 koševa predvodio je domaćine do dva boda. 19 poena je uz 10 skokova dodao Dominic Gilbert, dok su po 13 ubacili Jan Palokaj, Stefan Fundić i Jure Planinić.

Danijel Jusup, trener Zadra:

„Neki od igrača Hermesa uz košarku rade i nakon posla dođu na utakmicu, pa ovo možda i nije najrelevantnije, no sada sam po prvi puta kod svojih igrača vidio naviku trčanja i pravovremenog dodavanja. To je moje viđenje košarke. Pred nama je sada dizanje na višu razinu. Igrači moraju biti spremni i imati naviku. Lopta je uvijek brža od driblinga! Uz fokus u obrani, to izgleda dobro. Naravno, protiv momčadi višeg ranga to neće lagano prolaziti. Ali moramo napraviti pomake u smjeru takve igre. Veseli me veliki broj asistencija. Htio sam odmoriti iskusnije igrače. Fizički smo ih pripremili i neka igraju. Mladi igrači se tako obrazuju i rastu. Manjih grešaka je bilo, no mislim da su dobro iskoristili priliku.“

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...