Kerempuhova predstava „Cabaret preko veze“ u HNK Zadar

U ponedjeljak, 25. studenog u HNK Zadar s početkom u 20 sati pogledajte predstavu „Cabaret preko veze“ prema tekstu i u režiji Ivana Lea Leme te u koprodukciji Satiričkog kazališta Kerempuh i Kazališta Moruzgva.

Scenografiju potpisuje  Irena Kraljić, kostimografiju Mirjana Zagorec; skladatelj je Zvonimir Dusper Dus, oblikovanje svjetla potpisuje Martin Šatović, koreografiju Leo Mujić, a suradnik za video je Robert Orhel.

Igraju Ines Bojanić, Ana Begić, Ana Maras Harmander i Linda Begonja.

Kao što sam naslov implicira, ova je predstava u formi cabareta koji publici, u maniri stand-up komedije priča priče koje parafraziraju i komentiraju hrvatski i globalni aktualitet.

Svi se stalno bune da je u našoj zemlji sve moguće isključivo “preko veze”, ali u isto vrijeme, ti isti koji prigovaraju takvom kretanju kroz sustav, “povući će veze” za bržim i efikasnijim ostvarivanjem svojih potreba ili ambicija. Preko reda i redoslijeda žurimo i laktamo se kroz životne hodnike zaboravljajući zakon nad zakonima koji kaže – ono što nam pripada, to nam nitko ne može oduzeti, a ono što nam ne pripada, to nam nitko ne može dati!

U cabaretu pratimo bizarne priče četiriju žena iz Zagreba (jedna od njih je gradonačelnica i iz Splita je) koje su se “preko veze” našle tamo gdje im nije bilo mjesto. A kada su dobile sve što su htjele, pukle su shvaćajući da nemaju ništa i zaključile da je život “preko veze” – bezveze!

Linda Begonja dobila je nagradu za najbolju glumicu u predstavi Cabaret „Preko veze“ na XII. Gumbekovim danima 2019.

Ulaznice po cijeni od 70 kuna u prodaji su na sustavu www.croatia-tickets.com i od srijede, 20. studenog na blagajni HNK Zadar ( 11-13 sati, 18-20 sati).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...