“Lidl nije protiv nerada nedjeljom, ali uz poštene uvjete za sve trgovine”

Nakon što je naš portal prenio informaciju kako se Lildla izjasnili da su protiv neradnih nedjelja, zaprimili smo suprotne informacije od objavljenih, i to od samog Lidla, pa ih donosimo u nastavku.

Poštovani,

obraćamo vam se povodom objavljivanja članka „Neradna nedjelja u trgovinama jer više nema tko raditi“ u vašem mediju, a u kojem su iznesene neistinite informacije u vezi stava trgovačkog lanca Lidl Hrvatska o neradnoj nedjelji.

U članku se navodi da: „Iz Lidla pak poručuju kako su oni protiv ukidanja rada nedjeljom“. Ovaj navod je neistinit. Naš stav je upravo suprotan, kao što se može isčitati iz našeg službenog odgovora novinarki. Odgovor koji smo 27.11.2019. poslali novinarki ovdje prenosimo u cijelosti: Lidl Hrvatska načelno nije protiv ukidanja rada nedjeljom. Međutim, smatramo da je nužan preduvjet donošenje odgovarajućih propisa od strane nadležnih tijela koji će predvidjeti jednake uvjete za sve trgovine te tako osigurati pošteno tržišno natjecanje.

Također, ova neistinita informacija dodatno je potencirana i istaknuta time da je u tekstu objavljena fotografiju predsjednika Uprave Lidla Hrvatska, Borisa Lozića, te ispod slike stoji iduća rečenica: „Nismo za ukidanje rada nedjeljom.“ Ne samo da je ova informacija neistinita, nego javnost dovodi u zabludu da je tu izjavu dao sam predsjednik Uprave, koji se osobno nikada ne potpisuje u izjavama medijima.

S poštovanjem,
Lidl Hrvatska d.o.o.k.d.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...