Uhićenja i na području Zadra; 30-ak osoba surađivalo sa Zemunskim klanom!

U ranim jutarnjim satima policija je širom zemlje počela realizaciju velike akcije razbijanja kriminalne grupe koja se bavila izradom dokumenata za neke od najopasnijih kriminalnih grupacija u Europi.

Uhićeno je oko 30 osoba, a uhićenja se provode na području Zagreba, Karlovca, Zadra, ali i drugih gradova, javlja Jutarnji.

Sumnja se da su pripadnici ove grupe iz Hrvatske nabavljali i izrađivali originalne putovnice za pripadnike srbijanskog Zemunskog klana te pripadnike crnogorskih klanova Škaljara i Kavčana.

Riječ je o grupacijama s kojima se povezuje više desetaka mafijaških likvidacija na nekoliko kontinenata.

Uhićenja su provedena sinkronizirano prema nizu osoba od kojih se neke smatraju opasnima.

Jutarnji javlja kako je osoba koju policija sumnjiči da je bio glavni šef grupe N.S. (49) koji je jutros uhićen na području Kozari boka.

Prema neslužbenim informacijama, uhićeno je i nekoliko policajaca za koje se sumnja da su pripadnicima grupe iz policijskoga informativnoga sustava odavali podatke o identitetima hrvatskih građana koji bi bili pogodni da se na njihovo ime izrađuju lažni hrvatski dokumenti.

Neslužbeno se doznaje kako su akciju policija i Državno odvjetništvo planirali oko godinu dana.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...