Zadarski sindikat: “Izjave da nam neće platiti štrajk probudile su još veći prkos!”

Iako su iz Vlade najavili kako štrajk više neće plaćati, sindikati poručuju kako od vrha nisu dobili zadovoljavajuću ponudu i da se štrajk u cijeloj zemlji nastavlja u utorak.

Iz zadarskog sindikata doznajemo kako je odluka premijera Plenkovića kako im nakon 15. studenog neće plaćati štrajk probudila još veći prkos.

Jere Bilan, povjerenik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama objašnjava nam zašto djelatnici ne pristaju na ponudu Vlade.

Kada smo počeli štrajkati, za povećanje koeficijenta od 6,11 posto, Vlada je ponudila 6,12 posto na osnovicu za sve javne službe. Dakle, svojim štrajkom htjeli smo prvenstveno smanjiti zaostajanje koje imamo naspram drugih javnih službi. Vlada je digla plaće i policajcima i vatrogascima i medicinarima, svima. Nama to je drago, ali nije ono zbog čega smo krenuli u akcije. Tada su nam ponudili tih 6,12 posto na osnovicu, što su dali svima, plus 2 posto na koeficijente, što je manje nego smo tražili. 5. studenog bila je ta njihova ponuda koja se nije promijenila do danas. Dali smo je na izjašnjavanje svim našim članovima, odnosno štrajkašima i gotovo 100 posto njih odbilo je tu ponudu. Spremni su ići dalje u štrajk.

Najava kako im štrajk više neće biti plaćen nije ih obeshrabrila. Naprotiv.

To je još jedna odluka iz arsenala Vlade kojom se želi pokolebati ljude koji su u štrajku. Mogu osobno kazati da u komunikaciji s kolegama iz svoje i drugih zbornica znam da takve izjave u ljudima bude novi prkos. Za ponedjeljak je najavljen zajednički sastanak sindikata zaposlenih u srednjim školama i velikog vijeća hrvatskih učitelja i tu ćemo razmotriti varijante.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...