subota

Klapa Rišpet na Adventu, Amulić: “Zadar je destinacija za poželjeti i publika je sjajna”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Dva adventska koncerta ove je sezone dosad odradila klapa „Rišpet“ koja ponovno i s razlogom uživa u velikoj popularnosti.

Sredinom listopada splitski pjevači izbacili su novi hit „Kad ljubav dvije duše spoji“, a još od ranije na glazbenim top ljestvicama sjajno stoji balada „Ja samo za te živin“ s kojom su pokorili Splitski festival.

Negdje između „Rišpet“ je rasprodao oba koncerta u Koncertnoj dvorani Lisinski, pa projekt kojega je kao kompozitor i voditelj klape pokrenuo Pero Kozomara, ne smo da živi sedam godina od kada je pokrenut, već na krilima novih sjajnih pjesama leti u nebo.

Ovog „Adventa u Zadru“ doletjet će i do adventske pozornice na Trgu Petra Zoranića, a njihov najpoznatiji pjevač, Ivo Amulić, za klapu „Rišpet“ isto je što i Tomislav Bralić za klapu „Intrade“. Ova usporedba nije slučajna, jer brojni fanovi dalmatinskog klapskog popa drže kako je riječ o dvije daleko najbolje klape u Hrvata.

– Nove nam pjesme zaista idu sjajno. Te dvije pjesme možda nisu kao „Šta mi ljube oćeš kazat“, koja je istog trenutka postala superhit, ali su jako tražene i pomalo grade svoj život. Najvažnije je da stalno nastupamo i pravimo spotove, kako bi ih ljudi mogli čuti uživo ili na raznim kanalima i platformama – kaže prvi glas „Rišpeta“ Ivo Amulić, a upravo ćemo te pjesme, među svim ostalim velikim hitovima splitske klape, moći ćuti večeras od 21.30 na zadarskom adventskom trgu. Pozornica Splićanima nije nepoznata.

– Nije nam nepoznata. Volimo nastupati u Zadru. Pamtim kako smo prije oko godinu dana pjevali u Varoši na koncertu koji je bio sjajan, a prije toga imali smo i adventski nastup koji je također bio vrhunski. Zadar je inače destinacija za poželjeti, publika je sjajna, pa smo raspoloženi za vrhunski koncert. Mislim da Zadrani vole klapu „Rišpet“, a to je najvažnije – ističe Amulić koji s nestrpljenjem očekuje novi zadarski nastup.

– Do subote smo odmarali, jer smo proteklih mjesec dana neprekidno bili na putu. Imali smo koncerte u Slavonskom Brodu i u jednom mjestu kod Osijeka te četiri koncerta u Sloveniji, a sve to u dva tjedna. No za Zadar smo orni, spremni i jako motivirani. Veseli nas dolazak u Zadar, pa ćemo rado sudjelovati u televizijskoj i video najavi koncerta, potom odraditi probe od 18 sati i onda se spremiti za nastup. Jedva čekamo – raspoložen je Amulić. Ima li bolje pozivnice za sve ljubitelje najboljeg dalmatinskog klapskog popa?

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar