Ovo je najbrži recept za prefine fritule, omiljenu zimsku slasticu

Ovih dana mnogi hrle na adventske štandove kako bi uživali u fritulama. Međutim, ovu poslasticu lako možete napraviti i sami. I to relativno brzo i lako.

Sastojci

– 25 dag mekog brašna
– 1 veliko jaje
– 1 jabuka
– 180 g jogurta (tekućeg ili čvrstog)
– 2 žlice šećera
– 1 žlice rakije
– 1 žlica ruma
– 2 male žličice praška za pecivo
– prstohvat soli
– 1 litra ulja ili masti (za prženje)

Priprema

1. U jednoj posudi pomiješajte jaje sa šećerom i soli. Zatim dodajte naribanu jabuku, jogurt, rakiju i rum. U drugoj posudi pomiješajte brašno i praškom za pecivo koje potom dodajte u prvu smjesu.

2. Stavite ulje ili mast u dublju zdjelu za prženje. Zapamtite da fritule ne smiju dodirivati dno zdjele nego moraju plivati u masnoći pa regulirajte količinu ulja imajući to na umu.

3. Ulje zagrijte na srednjoj temperaturi. Ako je ulje previše vruće, fritule će brzo potamnjeti i zagorjeti te neće se napuhnuti.

4. Malom žličicom zagrabite malo smjese i uz pomoć druge male žličice polagano spustite u ulje. Ostavite prostora fritulama i nemojte previše puniti zdjelu kako bi se mogle lijepo pržiti sa svih strana i okretati se. Ako primijetite da se ne okreću, lagano ih sami okrenite vilicom, piše Zadovoljna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...