Plenković u Zadru: “Predsjednica i Vlada su dvije ruke jednog tijela – HDZ-a – i ponovo će pobijediti”

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u utorak je na obilježavanju 30. godišnjice osnutka HDZ-a u Zadarskoj županiji rekao kako su Vlada i predsjednica dvije ruke jednoga tijela – HDZ-a, koji će ponovno pobijediti.

“Bit nadolazećih predsjedničkih izbora je u tome žele li hrvatski građani žele nastaviti putem kojim proteklih nekoliko godina zajedno unapređujemo Hrvatsku. Da li žele nastaviti putem i doprinosom koji je predsjednica dala u inicijativama i o decentralizaciji, i o demografskoj revitalizaciji, i o regionalnom razvoju, u međunarodnom pozicioniranju, o brendingu Hrvatske, rekao je u utorak u Sportskom centru na Višnjiku.

Predsjednica jednako Hrvatska

Istaknuo je i kako “imamo predsjednicu koju mnogi poistovjećuju na međunarodnoj sceni s Hrvatskom”.

Govoreći o programu predsjedničke kandidatkinje i aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Plenković je ustvrdio da on ima sve bitne elemente, sve sastavnice koje hrvatskim građanima jamče sigurnu budućnost.

“U njenom programu i u potpori koju dajemo i kao Vlada i kao stranka nema nikakvih ponuda kakve nude njeni konkurenti. Nema onih koji su ‘kao pravnici’, a pokazuju neznanje u tome. Nema onih koji odjednom, sada, nakon što su bili uz HDZ praktički 30 godina tvrde da ovaj HDZ nije pravi nego će nam oni rastumačiti. Jako je važno da njima mi svi zajedno u nedjelju pokažemo koji je to pravi HDZ izvorni, državotvorni i pobjednički HDZ”, rekao je.

Također, istaknuo je, alternativa predsjednici ne mogu biti niti oni koji su imali svoju šansu, koji su vodili Vladu i pokazali kakvi su, koji nisu dobili povjerenje kada su išli po drugi mandat.

“Jako je bitno da svatko dobro prepozna u čemu je bit ovih izbora. I da razumije da Vlada i predsjednica vode istu politiku, da su Vlada i predsjednica dvije ruke jednoga tijela, a to tijelo je Hrvatska demokratska zajednica koja će ponovno pobijediti”, rekao je Plenković.

Za Zadar i Zadarsku županiju rekao je da mogu biti uzor mnogima.

“Uz to što je povijesni, sveučilišni grad, grad kulture, baštine, proteklih desetak godina možda i najbolje prometno povezan grad, s autocestom koja praktički dolazi u Gaženicu, Zračnom lukom koja je ove godine primila 800.000 putnika, planom za željezničku povezanost, bogatstvo u zaleđu, Zadar i Zadarska županija uzor su mnogima u Hrvatskoj”, ustvrdio je Plenković.

Poručio je kako i dalje žele razvijati zemlju, brže nego do sada kako bi ljudi živjeli kvalitetnije, da trošimo koliko zarađujemo, da nam je zaposlenost veća, veće plaće, mirovine.

Pobjednički u pobjedničkom Zadru i Zadarskoj županiji

“Vodimo vjerodostojnu politiku, a pljesak i energija koji ste pokazali u potpori predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, koja će to ostati i sljedećih pet godina, govori o snazi i zajedništvu HDZ-a”, poručio je premijer zadarskim HDZ-ovcima.

Plenković je prvi predsjednik HDZ-a koji je došao na obljetnicu osnivanja stranke u Zadru, koja je 23. prosinca, ali je, kako je rekao, dogovoreno da se proslava napravi koji dan ranije, da se svi okupe i pokažu poštovanje prema jednom od najsnažnijih temelja i oslonaca stranke u cijeloj Hrvatskoj u 30 godina.

“Veličanstveno je vidjeti tako veliki skup na kojem obilježavamo 30 godina HDZ-a u – stalno i ubuduće – pobjedničkoj županiji i pobjedničkom gradu”, istaknuo je premijer Plenković, koji je boravak u Zadru iskoristio i za susret i razgovor s načelnicima i gradonačelnicima jedinica lokalne samouprave prije svečanosti na Višnjiku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...