mališani uživaju u novim spravama

U obnovljenom dvorištu Dječjeg vrtića “Smješko” postavljeno novo dječje igralište vrijedno 160 tisuća kuna

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Općina Vir u potpunosti je financirala projekt adaptacije dječjeg igrališta vrijedan 160.000 kuna, a Dječji vrtić Smješko tijekom prosinca sproveo ga je u djelo. Od utorka je virskim mališanima na raspolaganju obnovljeno, potpuno novo igralište s devet različitih sprava za igru i vježbanje.

– Sada naša djeca imaju bolje i ugodnije uvjete dnevnog boravka. Više će boraviti na svježem zraku, kao što im je ujedno povećana sigurnost boravka na otvorenome. Ova nam je adaptacija igrališta donijela i veću funkcionalnost objekta te bolje uvjete rada za djelatnike, a posebno zbog mogućnosti izvođenja različitih sadržaja i aktivnosti – kaže ravnateljica Smješka Ivana Bašić. Što to znači, najljepše se vidjelo čim je skupina predškolaca izašla na igralište, dok su ih s prozora ostalih vrtićkih skupina čeznutljivo pratili pogledi njihovih mlađih prijatelja. Tobogan, klackalice, figure za njihanje, vrtuljak, edukativne sprave za zbrajanje i oduzimanje ili slaganje simbola – neke su od novih sprava, a poslužit će za igru, odnosno prije svega kao pomoć za razvijanje grafomotorike, pažnje i koncentracije, koordinacije pokreta, ravnoteže te simboličke igre.

– Na igralištu se nalazi i sprava koja je prilagođena djeci s teškoćama u razvoju, a postavili smo i podlogu od riječnih oblutaka s vanjskim stolovima i stolicama – ističe ravnateljica Bašić sve vrijednosti projekta kojega je izvela tvrtka Usluga iz Pakraca.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar