Za Novu na Viru nastupaju grupa Tempo, Lidija Bačić i Ivan Zak, za Božić Dražen Zečić: “Ne doživljavam to kao koncert nego kao druženje s prijateljima”

Destinacijska menadžment kompanija Vir turizam ubacila je u petu brzinu, pa ćemo za doček Nove godine, pored sjajne grupe Tempo s Virankom Lucijom Buškulić te od ranije najavljene Lidije Bačić, uživati i u društvu Ivana Zaka. Tako će spektakl novogodišnjeg dočeka biti jači za još jedno veliko domaće estradno ime, ali će i program Božića na Viru biti dodatno obogaćen za domaću klapu Puntadura i grupu Zaratino. No to nije sve. Božićni program počinje u 19:30 tradicionalnim domjenkom za djelatnike i prijatelje virske općine, nakon čega će pjevati i svirati Puntadura i Zaratino. Potom se na adventsku pozornicu penje Zečić.

– Veselim se nastupu na Viru. Zaista je nekako postala tradicija da pjevam na otoku za Božić, ali ove godine neće biti hladno kao lani. Time će sve biti ugodnije i ljepše – kaže popularni Zeko. Omiljeni splitski pjevač lakih dalmatinskih nota upravo je odradio turneju, pa u svome domu hvata zalet za koncert u srijedu.

– Vrlo je naporno jer imam puno nastupa u prosincu, ali kad je zdravlja, sve je to u redu. Radi se punom parom, no ovaj nastup na Viru više i ne doživljavam kao koncert, već kao toplo okupljanje i druženje s prijateljima. Bez obzira na vrijeme, božićni koncert na Viru uvijek je bio prožet lijepom atmosferom. Nema razloga da ove godine bude drukčije, a naročito se veselim činjenici kako je to postala tradicija. Kaže narod da je bolje izgubiti selo, nego običaje – šali se Zečić.

Dan nakon božićnog koncerta i uživanja u blagdanskoj gastronomiji, pravo mjesto za gubljenje dobivenih kalorija bit će biciklijada od Zadra do Vira. Još uvijek su otvorene prijave za 28. izdanje biciklijade ili Božićnu biciklijadu koja starta u četvrtak 26. prosinca na blagdan sv. Stjepana (12 sati) na Branimirovoj obali u Zadru (caffe bar Branimir) te s ciljem na virskoj rivi (oko 14 sati). Prijaviti se možete online do 25. prosinca (srijeda, do 12 sati) na mrežnim stranicama općinske destinacijske menadžment kompanije Vir turizam (http://www.virturizam.hr/hr/biciklijada-prijavnica/), a prijave su moguće i na dan održavanja Božićne biciklijade 26. prosinca na Viru (ispred zgrade Općine Vir do 11 sati, nakon čega se ide u Zadar), ili od 11 sati na Branimirovoj obali u Zadru. Nakon prijave potrebno je izvršiti registraciju (potpisna lista) na mjestu starta na dan biciklijade, kako bi sudionik mogao preuzeti poklon majicu.

A onda 31. prosinca spektakl dočeka Nove godine na otvorenome: od 20 sati svirat će grupa Tempo, potom od 22 sata Lidija Bačić s kojom ćemo odbrojavati posljednje sekunde Stare godine, a u prvim minutama i satima Nove 2020. godine pjevat će Ivan Zak.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...