apsurdna situacija

Dragić: “Zadranke nemaju ginekologa, a gradonačelnik i predsjednik GV-a su ginekolozi!”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Povratak ginekologa u Zadar očekuje se za najranije godinu i pol. I to se odnosi na jednu specijalizaciju, dok se drugoj ne nazire kraj. Za lošu medicinsku sliku u Zadru mnogi će reći da je kriva politika, i to loša kadrovska politika.

Irena Dragić, gradska vijećnica SDP-a u Zadru smatra da je ovo gorući problem u tom gradu, i to već dulje vrijeme.

“Mi na sjednicama Gradskog vijeća upozoravamo na to. Nažalost, ušli smo u 2020. godinu i očito je ljudima koji vode ovaj grad već trideset godina trenutno važnije razglabati o razlozima gubitka predsjedničkih izbora nego o brizi i skrbi za zdravlje građana”, kazala je Dragić za  Novu TV. Dodaje da je veliki broj ginekologa otišao u privatnu praksu.

“Tako je više od 1000 naših sugrađanki ostalo bez primarne zdravstvene skrbi, što je nedopustivo. Nažalost, mislim da smo mi jedini grad na svijetu u kojemu je predsjednik Gradskog vijeća – ginekolog i gradonačelnik – ginekolog. Dakle, ginekologa u politici ima i viška, a onih koji brinu o zdravlju žena nema ni za lijek”, dodala je.

Smatra da rješenja u kratkom vremenskom roku – nema. “Ukazivali smo dugi niz godina da će problem eskalirati i da će tisuće ljudi ostati bez ginekologa. Ostali smo i bez pedijatra. Ako žena u Zadru ostane trudna, ne može imati svojeg ginekologa. Kad rodi, nema kome dati svoje novorođeno dijete na zdravstvenu skrb. To su alarmantne činjenice i mi moramo djelovati što prije”, istaknula je Dragić.

Ekipa Dnevnika Nove TV za komentar i gostovanje u emisiji o ovoj temi zvala je zadarskog gradonačelnika dr. Branka Dukića, no on se opravdao obvezama.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar