Dragić: “Zadranke nemaju ginekologa, a gradonačelnik i predsjednik GV-a su ginekolozi!”

Povratak ginekologa u Zadar očekuje se za najranije godinu i pol. I to se odnosi na jednu specijalizaciju, dok se drugoj ne nazire kraj. Za lošu medicinsku sliku u Zadru mnogi će reći da je kriva politika, i to loša kadrovska politika.

Irena Dragić, gradska vijećnica SDP-a u Zadru smatra da je ovo gorući problem u tom gradu, i to već dulje vrijeme.

“Mi na sjednicama Gradskog vijeća upozoravamo na to. Nažalost, ušli smo u 2020. godinu i očito je ljudima koji vode ovaj grad već trideset godina trenutno važnije razglabati o razlozima gubitka predsjedničkih izbora nego o brizi i skrbi za zdravlje građana”, kazala je Dragić za  Novu TV. Dodaje da je veliki broj ginekologa otišao u privatnu praksu.

“Tako je više od 1000 naših sugrađanki ostalo bez primarne zdravstvene skrbi, što je nedopustivo. Nažalost, mislim da smo mi jedini grad na svijetu u kojemu je predsjednik Gradskog vijeća – ginekolog i gradonačelnik – ginekolog. Dakle, ginekologa u politici ima i viška, a onih koji brinu o zdravlju žena nema ni za lijek”, dodala je.

Smatra da rješenja u kratkom vremenskom roku – nema. “Ukazivali smo dugi niz godina da će problem eskalirati i da će tisuće ljudi ostati bez ginekologa. Ostali smo i bez pedijatra. Ako žena u Zadru ostane trudna, ne može imati svojeg ginekologa. Kad rodi, nema kome dati svoje novorođeno dijete na zdravstvenu skrb. To su alarmantne činjenice i mi moramo djelovati što prije”, istaknula je Dragić.

Ekipa Dnevnika Nove TV za komentar i gostovanje u emisiji o ovoj temi zvala je zadarskog gradonačelnika dr. Branka Dukića, no on se opravdao obvezama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...