Dvije žene oštetile tvrtku sa zadarskog područja za 75 tisuća kuna!

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe u dobi od 54 i 73 godine, koje se sumnjiči za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene isprave.

Tako se 54-godišnjakinju sumnjiči da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa zadarskog područja bez valjane pravne osnove tijekom 2017. godine sa računa društva na račun jedne udruge uplatila 75.000,00 kuna, dok se 73-godišnjakinju sumnjiči da je kao odgovorna osoba udruge uplaćeni novac koristila za osobne potrebe.

Također se obje sumnjiče za krivotvorenje službene isprave, jer su nakon isplaćenog novca  sačinile fiktivni ugovor o zajmu na ime druge udruge.

Protiv 54-godišnjakinje je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene isprave, a protiv 73-godišnjakinje je podnesena kaznena prijava zbog pronevjere, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju (pomaganje) i krivotvorenja službene isprave.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...