Ponovno će raditi ordinacija dr. Marić; Bek: “Tražimo ginekologe čak i iz inozemstva!”

Čak 14 tisuća žena u Zadru je ostalo bez ginekologa nakon što su dr. Ilva Marić i dr. Ivan Perović raskinuli ugovor s HZZO-om.

Ginekolozi koji sada upisuju pacijentice jesu Petar Lozo, Sonja Vidaić Beram i Domagoj Krpina u gradu Zadru, Hrvoje Tičić s Paga, Slavko Marić iz Biograda i Ivo Žuvela iz Benkovca. Na popisu je i Suzana Perinčić, no ona je to, kao što smo pisali, odbila učiniti pod obrazloženjem da rad s preko četiri tisuće pacijentica narušava kvalitetu zdravstvenih pregleda.

Vijest koja se pojavila u Zadru, a koja bi barem donekle mogla biti spasonosna u ovoj nezavidnoj situaciji, jest da će s radom opet krenuti nekadašnja ordinacija dr. Marić.

Ravnateljica Doma zdravlja Zadarske županije Renata Bek potvrđuje nam istu.

Svaki dan obavljam razgovore. Interesa ima, samo morate znati da nitko od ginekologa u Hrvatskoj nije nezaposlen. Neki od njih traže smještaj, raspravljaju o uvjetima rada i slično.

Na pitanje je li istina, kako se u kuloarima priča, da u nekadašnju ordinaciju doktorice Marić stiže ginekologinja iz Makedonije, Bek odgovara:

Nisam imala razgovor ni sa kim iz Makedonije, ali istina je da sam angažirala i naš ured za iseljeništvo. Liječnicima povratnicima je to malo nezgodno jer moraju verificirati svoje diplome, no postoji i ta mogućnost, kaže Bek.

Optimistična je što se tiče situacije u Zadru.

Nešto će se u skorijoj budućnosti riješiti. Do tada, svi ginekolozi upisuju pacijentice, kao što znate, samo je jedna liječnica to odbila, zaključuje Bek.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...